Vari System

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
vojtek

Re: Vari System

#16 Nový příspěvek od vojtek »

Dobrý deň Aký bohatý smes nastavit na karburatore Jikov 2820T? Mám poh.jedn. DMJ 315

bjanko

#17 Nový příspěvek od bjanko »

Treba zakrutit vzduchovy srobik uplne a vytocit 1.5 otacky a potom este podla potreby volnobehu ho doladit, ale vacsinou ho treba este dotiahnut. Dost to zavisi ako velmi mas vybite tie mosadzne osicky na karburatore, lebo ak je tam vola tak si taha falosny vzduch tadial.

quidospacek

#18 Nový příspěvek od quidospacek »

Zdravím, odborníci, můžu se ještě zeptat jak se dají snížit volnoběžné otáčky motoru? Popřípadě fotečku kdyby někdo utrousil... ;-)

chavier
Site Admin

#19 Nový příspěvek od chavier »

quidospacek píše:Zdravím, odborníci, můžu se ještě zeptat jak se dají snížit volnoběžné otáčky motoru? Popřípadě fotečku kdyby někdo utrousil... ;-)
Myslis-li Jikovacky motor, tak otacky snizis sroubkem na dorazu, na obrazku č.23

nekdy se stane ze i pri snizenych otackach spojka zabira, to je pak treba pritahnout sroub na celistech spojky, popr nove pruzinky.
Přílohy
karbVari.JPG

quidospacek

#20 Nový příspěvek od quidospacek »

chavier píše:
quidospacek píše:Zdravím, odborníci, můžu se ještě zeptat jak se dají snížit volnoběžné otáčky motoru? Popřípadě fotečku kdyby někdo utrousil... ;-)
Myslis-li Jikovacky motor, tak otacky snizis sroubkem na dorazu, na obrazku č.23

nekdy se stane ze i pri snizenych otackach spojka zabira, to je pak treba pritahnout sroub na celistech spojky, popr nove pruzinky.
23? Není to zrovna podložka? Asi se v tom špatně orientuju... Snad myslím to stejné co ty...

chavier
Site Admin

#21 Nový příspěvek od chavier »

quidospacek píše:
chavier píše:

23? Není to zrovna podložka? Asi se v tom špatně orientuju... Snad myslím to stejné co ty...
mas pravdu, je to 29

quidospacek

#22 Nový příspěvek od quidospacek »

Super, díky :)

quidospacek

#23 Nový příspěvek od quidospacek »

Tákže jsem to dneska rozdělal, načež jsem zjistil, že nevím, jak tenhle motor funguje... Nicméně, ten šroubek jak jste říkali jsem povolil úplně co to šlo (když jsem ho dotahoval tak otáčky rostly), ale i když byl úplně volnej, otáčky byly pořád vysoký.. Takže teď nevím... Následně jsem zjistil další věc, když jsem se dostal k takovýmu "křidýlku" který je svisle umístěné pod nádrží pod tou maskou, když jsem se k němu dostal trošku jsem do něj drcl, a teď, když jsem to (sam nevim jak, s mou šikovností) dal dohromady, jde startovat jen na vyšší plyn, a když ho uberu tak to hned z těch otáček vyšších než volnoběžný chcípne...
Nemá někdo řešení? ;-)

PS popisky k tomu obrázku jsou někde na fóru?

Lišák1
Kontaktovat uživatele:

#24 Nový příspěvek od Lišák1 »

Myslím, že by pro tebe bylo nejvhodnější dát to seřídit někomu, kdo tomu rozumí. Podle toho, co popisuješ, to máš jenom rozhozené a chce to seřídit, práce tak na 10 minut.
Nissan Terrano 3,0 TDI, Zetor 5211

vojto

#25 Nový příspěvek od vojto »

Dobrý večer! Vie niekto čo znamenajú skratky MJ5 DMJ 315 JM4-003 DSK317.......?

_luky_

#26 Nový příspěvek od _luky_ »

quidospacek: šroubků je tam několik - volnoběh, bohatost směsi ... chtělo by to vědět, co děláš. Co třeba aspoň manuál k ruce? To křidýlko je omezovač otáček, ovládá to klapku plynu.

vojto: MJ5 - motorová jednotka - starý jikov - "Terra"
DMJ315 - taky motor, novější jikov - "Vari"
DSK317 - převodovka
...ale to by sis určitě dokázal najít na internetu sám :)

vojto

#27 Nový příspěvek od vojto »

luky: ti si nepochopil moju otazku. ja viem že DSK317 je prevodovka atd´... ale naprýklad UDS je Univerzálny dokončovací stroj LKT= lesný kolový ťahač

vojto

#28 Nový příspěvek od vojto »

Dnes som oral po skončení som si zistil kvapky oleje mezdi klikovou skriňou a medzipríruou čo je chyba? Gufero?

DYK

#29 Nový příspěvek od DYK »

Aký motor?
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

_luky_

#30 Nový příspěvek od _luky_ »

vojto píše:luky: ti si nepochopil moju otazku. ja viem že DSK317 je prevodovka atd´... ale naprýklad UDS je Univerzálny dokončovací stroj LKT= lesný kolový ťahač
http://www.vari.cz/dsk-317-1.html - možná zkus dát trochu konkrétnější dotaz na to, co nevíš a na internetu s to nedá moc najít.
vojto píše:Dnes som oral po skončení som si zistil kvapky oleje mezdi klikovou skriňou a medzipríruou čo je chyba? Gufero?
Mezipříruba? No jestli tim myslíš tu věc, co je v ní na motoru shovaná spojka, tak ano. To je gufero. Jen je otázka které - buď ti z motoru teče benzín s olejem (u 2T) a nebo to olej z převodovky.

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“