AGZAT PA 100 - predstih

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
spirib

AGZAT PA 100 - predstih

#1 Nový příspěvek od spirib »

Nazdar chlapi, vie tu niekto seriozne prezradit hodnotu predstihu ? bola tu tema kde sa spominalo ze 1 - 1,5 mm no nasledne to niekto dementoval alebo sa mu to len nezdalo, ze je to asi malo ... prosim poradte google o tomto mlci ... (mam pozicany stroboskop a rad by som to po komplet GO motora nastavil presne)

vdaka

DYK

Re: AGZAT PA 100 - predstih

#2 Nový příspěvek od DYK »

Kam s tím stroboskopem budeš blikat?
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

spirib

#3 Nový příspěvek od spirib »

No toto som uz premyslel ... normalne ho nastartujem, povolim 4 imbusy co drzia nardz a normalne ju zlozim ... nasledne zameriam uz vopred pocarbany ventilator voci bloku motora...

acidko

#4 Nový příspěvek od acidko »

spirib píše:No toto som uz premyslel ... normalne ho nastartujem, povolim 4 imbusy co drzia nardz a normalne ju zlozim ... nasledne zameriam uz vopred pocarbany ventilator voci bloku motora...
takze predstih je podla navodu na pouzitie ktory je tu na stiahnutie 1,9mm +/-0,2mm, len ma zaraza preco a ako to chces nastavovat stroboskopom. na tom nastavovani nie je nic zloziteho dokonca zaberie este menej ako napisat tento prispevok je to jednoduche, tak preco to komplikovat.
Tažko sa nám žilo kedysi, elektrina nebola a kerá bola tak aj tá trásla.

Rasty

#5 Nový příspěvek od Rasty »

Ja som po generalke nastavoval predstih na motore presne ako bolo popisane niekde tu v teme http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 1&start=60 a motor slapal ako hodinky....ziadne priehrievanie do otacok sa tahal ako mal a startoval na brnkacku a to este mynulu sezonu zvladol zorat 70 zahrad bez poruchy!!!! Stacilo udrziavat v cistote palivovy system a pravidelen vymienat olej vo vzduchovom filtry!.....mozno to bola len nahoda ze som sa trafil alebo by na tom nieco bolo?Stroboskop si nechaj radsej na diskoteku aj tak prudke svetlo poskodzuje zrak... :) I like Agzat Pa100:)
"Boh dal ľudom rozum a strojom robotu"

spirib

#6 Nový příspěvek od spirib »

Nechcem to komplikovat, ale ked ho uz mam tak to vyskusat mozem tiez to trva par minut... chcem to takto skontrolovat lebo mi motor za urcitych okolnosti napriklad ked sa vracia po vytoceni do volnobehu tak vtedy ked uz pri volnobehu zacne odpalovat velmi klepoce ... motor je po go nova ojnicna sada, vybrus, loziska a vsetko co ktomu patri ... chcem vylucit nejaku skrytu chybu v elektrike ...

spirib

#7 Nový příspěvek od spirib »

Klepoce to ked je to v otackach mierne nad volnobehom teda po uplne jemnom pridani ... takto som si to nepredstavoval ked som to siel generalkovat. Aj ked sa s tym uz asi musim zmierit lebo ked som kupoval ojnicnu sadu tak mi predajca naznacoval ze nova je nova (myslel celu klukovku) a asi vedel o com hovori, lebo ked som kluku zobral z repasu a namontoval aj piest tak v piestnom cape nebola ziadna vola ale v klukovom bola sice mensia ako pred repasom ale bola...
nie som strojar tak netusim ci to tak ma byt alebo nie no motor uz rozoberat urcite tenjdem tak by som si rad posvietil resp poblikal na ten predzapal v tych mierne zvysenych otackach, mozno najdem nejaku anomaliu ak nie ostava mi cakat dalsich 10 rokov na dalsiu rozborku ...
@ Acidko prosim ta kde najdem ten manual ? rozkres motora mam no zisiel by sa mi aj manual no nenasiel som ho ...

dakujem.

Rasty

#8 Nový příspěvek od Rasty »

spirib píše:Klepoce to ked je to v otackach mierne nad volnobehom teda po uplne jemnom pridani ... takto som si to nepredstavoval ked som to siel generalkovat. Aj ked sa s tym uz asi musim zmierit lebo ked som kupoval ojnicnu sadu tak mi predajca naznacoval ze nova je nova (myslel celu klukovku) a asi vedel o com hovori, lebo ked som kluku zobral z repasu a namontoval aj piest tak v piestnom cape nebola ziadna vola ale v klukovom bola sice mensia ako pred repasom ale bola...
nie som strojar tak netusim ci to tak ma byt alebo nie no motor uz rozoberat urcite tenjdem tak by som si rad posvietil resp poblikal na ten predzapal v tych mierne zvysenych otackach, mozno najdem nejaku anomaliu ak nie ostava mi cakat dalsich 10 rokov na dalsiu rozborku ...
@ Acidko prosim ta kde najdem ten manual ? rozkres motora mam no zisiel by sa mi aj manual no nenasiel som ho ...

dakujem.

Ospravedlnujem sa ohladom mojej priblblej poznamky ohladom toho stroboskopu! :( ....pokial ho mas tak to vyskusaj nic za to nedas ved je to na to! posli my svoj mail na Ato171@azet.sk.....poslem ti ten navod na oblusluhu
"Boh dal ľudom rozum a strojom robotu"

acidko

#9 Nový příspěvek od acidko »

manual na prevodovku a motor taktiež aj rozkres je tu na fore len treba pozorne pozerat napriklad prvý príspevok katalogy a príručky dal by som sem aj link ale lepsie bude ked si to prelistuješ a posnažiš sa sam :) mozno pri tom narazis aj na nejaky iný navod.

aj ja rad experimentujem a vselico stvaram, ale stale mi nejak nejde do hlavy ta kontrola stroboskopom,na statore a rotore je ryska, ked ich das do jednej linie ked budes mat piest 1,9mm +/-0,2 pred HÚ merane po vyskrutkovaní sviečky obyčajným posuvným meradlom alebo ak maš hodinky alebo nejaký prípravok tak to musí ist, ak si si preniesol rysky na blok a na ventilator aj tak ti to nejak podla mna nepomoze,pretože akonahle budes potrebovať posunut predstih už ti nebudú sediet rysky, ine by bolo keby si mal zhodený ventilátor a sledoval to priamo na rotore a statore tam by to podla mna zmysel malo ale keby to tak chces ist merat neviem ako by si motor nastartoval.
kazdopadne ako ma niekto tu na fore napisane: nikdy nehovor ze sa niečo nedá,pretoze pride niekto kto nevie že sa to nedá a urobi to :) prajem vela stastia.
Tažko sa nám žilo kedysi, elektrina nebola a kerá bola tak aj tá trásla.

spirib

#10 Nový příspěvek od spirib »

Nazdar pani, dlhsie som sa neozval, agzatik sa uz nejaky cas zabehava kosbou na elektrarni, ohladom toho klepotu si uz sypem popol na hlavu stacilo sa trochu zamysliet a nemusel som zakladat temu. Ten klepot robia vytahane struny na spojke... po detonacii sa odlepia zo svojej vychodiskovej polohy a hned klepnu naspat. V otackach uz su pevne zahryznute do taniera...(ked som ich stiahol paskou zvuk zmyzol) Ten stroboskop som si nechal nafurt mam este zopar strojov kde sa moze zist.

@Rasty - dik ozvem sa
@Acidko - ked dokosim urobim video toho stroboskopickeho merania, rysky su OK, ide len o kontrolu ci su vsetky elektrosuciastky v poriadku(taka skuska spravnosti)

spirib

#11 Nový příspěvek od spirib »

Zdravim pani, sice po roku ale predsa som sa k tomu dostal... kedze som alternator na agzate prerabal na vyssie napatie a mensi prud (dal som vsetky cievky do serie) a potom usmernil diodami plus kondik koli 12v ledkovemu svetlu aby neblikalo ... tak som si spomenul aj na ten predstih merany stroboskopom a spravil som video nech sa pobavite :D ... o agzatik sa staram prikladne lebo si chudacisko na seba zaraba 2x rocne kosba bubnovkou a ze dostava pekne zabrat ... pojazd na bubnovke mam zrychleny na cca 2,5 nasobok serie (dve zosustruzene remenice) + zvysene maximalne otacky obmedzovaca... na jednu kosbu spapa cca 20 litrov takze musi byt vsetko tip top. Ale k veci, strobokop odhalil nejaku anomaliu v elektrike (mozno odchadzajuce tyristorove zapalovanie) kedze som predstih fixou oznacil na cca 1,7-8 mm pred uvratou a stator dal na rysku ako ma byt... samozrejme ze to nepalilo vtedy ked malo co som aj cakal, ale problem nastal ked som mal stator uz v krajnej polohe ale strobac ako je na videu aj vidiet si este kusok pytal pootocit. Ja vsadzam na vadne zapalovanie, uz som si objednal suciastky so silnejsimi kondikmi... Stroboskop je sice cinsky sunt ale testoval som ho a je v poriadku ...
edit : nejako sa mi nedari nahrat to video, bude to teda tu : https://ulozto.sk/xborFHxv/agzat-predstih-3gp

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“