Traktor od Braňa
Re: Traktor od Braňa
Pomalým tempom popri všetkých robotách. Veď už by som mu asi tiež mohol založiť vlákno, no keď vidím ako to flákam tu, obávam sa, že skôr bude hotový ako tu o ňom nejaké info Zajtra by mal ísť pod prístrešok, aby sa dalo robiť aj po robote.
Zadné disky na traktore máš z ifa vleku?!
Mohlo by to tak byť, boli obuté myslím na vlečke čo išla do šrotu. Pôvodne tam boli tuším 12,5-20 Pneumat, takže na tieto 12,4 úplne ideálne a ešte to bolo aj bez roboty, len prehodiť plášť, ostatné sedelo
Tie pneu boli asi najviac používané nemeckým koncernom IFA. . 12,5-20 Pneumot cestný alebo traktorový vzor sa použil na vlečkách, zemiakových kombajnoch a aj kombajny E514-517 a nakladač 174 tiež mal tieto pneu a aj traktory ZT303 a 323
Mám doma štyri tieto disky z ifa vleku a chcem na ne obuť gumy 320/85R20. Sú to radiálky ale je to vlastne ekvivalent ku 12,4-20. Na diskoch boli tiež pôvodne gumy Pneumant 12,5-20. Akurát chcem zvonku spevniť ráfiky po obvode nejakým roxorom aby som ich v hore hneď nepoohýbal na kameňoch.
To jazdiš po lese či po kameňolome.?!
Aj u nás je taká časť lesa a volá sa Kamenica ale tam sa nedá jazdiť! Strmima ako na kostolnej veži!
Aj u nás je taká časť lesa a volá sa Kamenica ale tam sa nedá jazdiť! Strmima ako na kostolnej veži!
Cesty sú tu veru všelijaké. Hodne tu jazdím aj po lesných potokoch a tam je kamenia neúrekom. U nás sa tiež jedna dolina volá Kamenné. Sú tam riadne balvany a normálne sa tam ťaží. Tam ale drevo chystať nechodím. Chodievam ale niekedy do doliny Skálie a tam je to podobné. Takže poohýbané ráfiky na kolesách sú bežná vec.
Pekné chalani, tiež by som si išiel pre svoju potrebu niečo naťažiť do lesa, ale tu nič také nie je. Kamene a štrk máme len pri Váhu.
Inak na nejakú chvíľu som dojazdil, pri orbe sa ozvala rana niekde z nápravy a niečo tam poriadne škrípe Ledva som prišiel domov, traktor sa správa tak že chvíľu ťahá, chvíľu nie... zajtra budeme múdrejší keď to rozhádžeme.
Inak na nejakú chvíľu som dojazdil, pri orbe sa ozvala rana niekde z nápravy a niečo tam poriadne škrípe Ledva som prišiel domov, traktor sa správa tak že chvíľu ťahá, chvíľu nie... zajtra budeme múdrejší keď to rozhádžeme.
Tipujem poloos ak ich máš zvárané. Ale môže byť aj kolečko v reduktore ošľahané alebo ložiská na malom koliečku reduktora rosypané.
Podla tej rany ja si vsadím na poloos a držím palce nech čím skôr jazdí. Ja som vždy trhal rám hneď za zvarmi.
Pravdu ste mali páni
To škrípanie boli kúsky poloosi čo sa dostali medzi poloos a obal. Ložiská a guferá sú ok, obal je trocha pochrúmaný vnútra ale to nevadí... takže dneska ma čaká čistenie a povyťahovať všetky úlomky. Poloos sa už skracuje, snáď to v sobotu dáme dokopy Podľa fotiek to vyzerá že už bola snáď nalomená?
To škrípanie boli kúsky poloosi čo sa dostali medzi poloos a obal. Ložiská a guferá sú ok, obal je trocha pochrúmaný vnútra ale to nevadí... takže dneska ma čaká čistenie a povyťahovať všetky úlomky. Poloos sa už skracuje, snáď to v sobotu dáme dokopy Podľa fotiek to vyzerá že už bola snáď nalomená?
Tak toho aj ja sa obávam že kedy mi niečo praskne. Ale zatiaľ mi všetko drží! Musím majstrovi čo mi to robil tie poloosi a veci v prevodovke asi kúpiť fľašu že to drží!
Kupoval si inú poloos alebo opraviš tu čo povolila?
Kupoval si inú poloos alebo opraviš tu čo povolila?
Kúp mu aj dve, spravil ti to parádne keď ti to aj po rokoch drží a ten tvoj tiež dostáva zabrať čo som pozeral fotky z prác Vždy obdivujem traktory čo majú napr. ako ty 28mičky kolesá a my to lámeme na blbých 20tkách Asi sme ešte neprišli na to ako to urobiť aby to bolo naveky a to už sa varilo na veľa spôsobov a vydrží to tak dva roky. Ale my na to raz prídeme
Poloosa sa robí z novej, už je tak na 50% hotová, varí sa to pomaly aby sa to neprehrialo. Niečo dnes, zajtra sa to dorobí a môžem si spraviť pekný piatok po robote. Z tej starej by to už asi nešlo, keby sa zarovnala, bola by tak o 2cm kratšia a to nechceme.
Inak oprava, odnieslo to ešte jedno ložisko NJ211 (ložisko pod hnacím ozubeným kolesom reduktora) a aj plocha na ozubenom kolesi medzi dosadacou plochou ložiska a ozubením - je to tam trocha povrchovo okúsané, ale na funkciu rostlináře by to nemalo mať vplyv.
Poloosa sa robí z novej, už je tak na 50% hotová, varí sa to pomaly aby sa to neprehrialo. Niečo dnes, zajtra sa to dorobí a môžem si spraviť pekný piatok po robote. Z tej starej by to už asi nešlo, keby sa zarovnala, bola by tak o 2cm kratšia a to nechceme.
Inak oprava, odnieslo to ešte jedno ložisko NJ211 (ložisko pod hnacím ozubeným kolesom reduktora) a aj plocha na ozubenom kolesi medzi dosadacou plochou ložiska a ozubením - je to tam trocha povrchovo okúsané, ale na funkciu rostlináře by to nemalo mať vplyv.