šarkáň a ostatné ocove hračky
Re: šarkáň a ostatné ocove hračky
Danko sorry ale gazdiná je predsa len gazdiná, neviem ako by si ty vyzeral v minisukni a na štekloch.
Kdo se bojí nesmí do lesa
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Oco já mám velmi hodnou a chápající manželku. Ona ví, že ty všechny krámy a verky nám se synem usnadňují práci. Když si něco se synem vezmeme do palice, postupně ji to ,,servírujeme" Nebo že se jedeme podívat ke známému na ,,něco". A pak že to potřebujeme. Jak jsem tu psal manželka že ,,potřebujeme doma další traktor"? A syn že ,,bez něj se asi nedá žít"! A jedeme se na něj podívat. Samo, nekoupíme taky napoprvé. Ale musí to jet samo a fungovat. Jak je to vrak tak pindá. Takže se nechá i připlatit, hlavně aby to fungovalo. Mám teď schválenej nákup Japonce. S kabinkou. Čekám jen na peníze. Už vybírám v inzerátech. Už jsem i na pár volal. Zatím jen sonduju. Ale až budou koruny, bude Japonec. Manželce pak generálka kuchyně. To chce zase ona. Tak napůl. Každej něco.
U nás je to tiež v pohode, veď onedlho to bude 40 rokov čo sme spolu. Ale zase niekto musí držať stádo na uzde. Ja vláčim železo, mladý drevo, pes kosti z chotára a ona chuďa to musí všetko prekračovať. Teraz došla zima tak zase mačky začali myši nosiť dnu. Už dostali podmienečné vysťahovanie.
Dnes druhé skladanie a skúšanie 15Hp motora. Je to slepá ulička. Mám tam namiesto kluky len hriadel so zotrvákom a to je na neho asi vela. Pri štarte to dáva neskutočné rany , 2x mi roztrhlo reťaz, 1B8 tam mám. Keď sa rozbehne tak už to ide, ale spomalovenie a rozbeh je katastrofa. Takže upúšťam od tohto spôsobu a pojdem osvedčenou cestou diesel napriamo na prevodovku.
V týždni by som mal ísť pozrieť(zobrať) motor z Xsary TD takže bude aj jeden oturbenec , dúfam.
V týždni by som mal ísť pozrieť(zobrať) motor z Xsary TD takže bude aj jeden oturbenec , dúfam.
hod sem foto, jak to mas spravene. Roztrhnut retaz B8, to uz chce trochu snahy . Sak aj blba cz favorit dokazala drzat jawu 350 - 17kW
Foto tu už bolo
celkom nič mimoriadne , ten motor bez prepojenia štartuje na brnk a ide dosť vysoko okolo 1000rpm volnobeh (neviem prečo to tak je), so zotrvákom som ho ledva utiahol šnúrou a potom sa rozbiehal pomaly a poriadna šupa s každou otačkou, ak to vydržal tak po rozbehu už to išlo v pohode. Keď som podložkami došponoval reťaz tak mi rozmyksloval uloženie (provizorne). nemá cenu to siliť za 15 Hp , viem že bežný motor na priamo pojde tak to spravím tak ako na Kubovi.
Toto som bral ako lahšiu cestu, čo bol omyl. Zase budem mrzačiť hlavnú kriadel prevodovky.
celkom nič mimoriadne , ten motor bez prepojenia štartuje na brnk a ide dosť vysoko okolo 1000rpm volnobeh (neviem prečo to tak je), so zotrvákom som ho ledva utiahol šnúrou a potom sa rozbiehal pomaly a poriadna šupa s každou otačkou, ak to vydržal tak po rozbehu už to išlo v pohode. Keď som podložkami došponoval reťaz tak mi rozmyksloval uloženie (provizorne). nemá cenu to siliť za 15 Hp , viem že bežný motor na priamo pojde tak to spravím tak ako na Kubovi.
Toto som bral ako lahšiu cestu, čo bol omyl. Zase budem mrzačiť hlavnú kriadel prevodovky.
A zase niečo z nášho dvora keď nevieš cúvať
najskôr treba vyložiť
najskôr treba vyložiť
Chlapi zistil som že niekde v Rusku mám velmi silného konkurenta
h:
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Ojoj, chúďa prevodovka podlož hodne tvrdú gumu pod plynový pedál až nejazdíš ako na plochej dráhe
Starý, dobrý je to stroj, som rád že mám traktor môj.
Nieto váhy na to aby prevodovka mohla protestovať Teraz som si to zažil aj s velkým traktorom pri oračke - chytil som peň a traktor na pol plynu si pekne na mieste vykopal jamu. Kubo ma 60Hp a nič moc - keď ho niekde opriem tak len prehrabkáva na mieste.
Jediná vec ktorá bude môcť byť zaťažená naozaj viac tak to je PTO, ale zase len potial pokial dané naradie unesiem.
Jediná vec ktorá bude môcť byť zaťažená naozaj viac tak to je PTO, ale zase len potial pokial dané naradie unesiem.