tak včera jsem musel s traktorkem vyjet z garáže protože o víkendu bude zabíjačka tak by tam zavazel. tak jsem ho při té příležitostí trochu umyl a příští týden zpátky do garáže a pokračovat na něm ještě mě čeká spousta práce. Mám pár fotek jak vypadá po umytí :-) musím říct že celkem hodně prohlédl. mám v plánu jak se vrátí do garáže vytáhnout motor jestli to teda vyjde bez problémů jinak na to kašlu, chtěl bych ho celý očistit a i rám vevnitř obrousit a natřít když bude venku tak se mi to bude líp dělat tak uvidím. Musím říct že ten pán co ten traktor stavěl tak na něm má skoro vše přišroubované a minimum svařené né jako dneska se to zavaří a hotovo... všechno jde krásně povolit a rozebrat úplně super, když ten traktor stavil tak dělal dva ty samé pro sebe a pro toho co jsem to od něj koupil akorát že na tom svojem má dodělanou hydrauliku takže mám v plánu se k němu jet podívat ať nevymýšlím už vymyšlené je z vedlejší vesnice a otec se s ním dobře zná takže tam budu jezdit na čumendu asi častěj.
občas šla dolu špína i s barvou třeba na zadním diferenciálu
sedadla jsou roztrhané a prožrané od myší jak stál ve stodole. přijdou přečalounit nějakou koženkou
Modrá Střela
Re: Modrá Střela
Tak jsem narazil na první větší problém. Předělal jsem brzdy na v3s na hydraulické, prasátka mám z gaze ze samostavem průměr 32mm hlavní brzdový válec mám Zetor 19mm takže poměry by měly být dobré. Už mám vše hotové odvzdušnil jsem to ale když sem šlapnul na pedál tak šel tak do dvou třetin až potom ztvrdnul když jsem třeba párkrát šlápnul hned po sobě tak byl tvrdý hned zkoušel jsem to i projíždět aby si to sedlo ale když jsem šlápnul tak to bylo prostě takové tupé skoro jsem na tom stál a moc to nebrzdilo teda skoro vůbec. vypadalo to že je to špatně odvzdušněné tak jsem to odvzušnoval tlakem mám víčko z ventilkem protlačil jsem to celé ale žádný vzduch. A efekt žádný pořád to samé. ještě mě napadlo že ty originální pružiny co jsou na paknách jsou moc silné a to prasátko to přetlačí zpátky na doraz že to ani ty samostavy neudrží ale možná je to blbost chci to zítra zkusit. Jinak už nevím. jestli máte někdo zkušenost nebo někoho něco napadá tak budu rád za každou radu.
Něco podobnýho mám u traktůrku. Taky když našlapu jen tak před pořádným sešlápnutím natvrdo, tak je pedál tvrdej hned na jeho horní ůvrati. A musel jsem si skoro stoupnout na něj, aby to nějak brzdilo trochu. Udělal jsem to potom tak, že jsem tam nechal malenko vzduchu. Jako zavzdušněný. Ale mě ten pedál ztvrdne hned na kraji. Že to nemá skoro žádnou vůly. Tak jsem nechal malinko zavzdušněný tak třeba 1/4 kroku pedálu a je to dobrý. Šlápnu na pedál a kolo stojí.
Pak jsem měl u ještěrky zase že jsem musel našlapat, aby to brzdilo. Tak jsem to pořát mordoval že je to zavzdušněný. Třeba třikrát jsem našlapal a brzdilo to dobře. Hned potom taky. Ale třeba za 10 minut jsem šlánul na pedál a sjel mi skoro na podlahu. Znovu jsem 3x našlapal a kolo stálo při zabrždění. Vyndal jsem hlavní brzdovej válec rozebral ho a ta jedna manžetka měla malinkou drážku v sobě. Koukal jsem do vnitř a tam byla dírka kanálek a ta mi orvala tu manžetku. No ale to byla palcová manžeta atip. Tak jsem tam napasoval z 1203 to starší provedení novej brzdovej válec a teď to brzdí dobře.
Myslím, že ten poměr máš celkem dobře. To by mělo brzdit pěkně. Mělo by to utlačit dost velké zatížení na paknách.
Pak jsem měl u ještěrky zase že jsem musel našlapat, aby to brzdilo. Tak jsem to pořát mordoval že je to zavzdušněný. Třeba třikrát jsem našlapal a brzdilo to dobře. Hned potom taky. Ale třeba za 10 minut jsem šlánul na pedál a sjel mi skoro na podlahu. Znovu jsem 3x našlapal a kolo stálo při zabrždění. Vyndal jsem hlavní brzdovej válec rozebral ho a ta jedna manžetka měla malinkou drážku v sobě. Koukal jsem do vnitř a tam byla dírka kanálek a ta mi orvala tu manžetku. No ale to byla palcová manžeta atip. Tak jsem tam napasoval z 1203 to starší provedení novej brzdovej válec a teď to brzdí dobře.
Myslím, že ten poměr máš celkem dobře. To by mělo brzdit pěkně. Mělo by to utlačit dost velké zatížení na paknách.
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Ked nemas vzduch a samostavy funguju tak by to malo chodit. Mozu to robit tie pruziny co vravis.
Dole bubon a merat vzdoalenost oblozenoa od bubnu.
Dole bubon a merat vzdoalenost oblozenoa od bubnu.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
takže jsem shodil pružinky zkusil to bez nich a bylo to ono. na paknách jsem dnes převrtal díry a dal si tam slabši pružiny. a už to brzdí suprově. šlápnu na pedál a kola jdou smykem. foto nemám protože se mi rozbil telefon a nemám na co fotit. ale později všechno nafotím a díky za rady.