Vinárna-stránka věnovaná výrobě a konzumaci vína
Re: Vinárna-stránka věnovaná výrobě a konzumaci vína
Plno starších vín po otevření flašky je takových až nepitelných. Ale když je necháte rozdýchat /někdy i pár hodin/ dostane se do jiné dimenze.
Re: Vinárna-stránka věnovaná výrobě a konzumaci vína
Tak veru treba otvorit a naliat do karafy alebo do sirokej nadoby a pockat par hodin a potom okostovat. Ak to bude dobre tak vypit ak nic moc chut tak pri vacsom mnozstve dat vypalit na palenku alebo darovat niekomu co ma kvas na palenie a zriedit a ked to bude skisnute alebo smrdiet po mysacine ci zatuchline tak do kanala
Re: Vinárna-stránka věnovaná výrobě a konzumaci vína
Neboj se toho, rozdělej a sleduj co se stane jak vizuálně, tak i sluchově, pak opatrně přičichni a ochutnej.
Pokud to zasyčí nebo bouchne, tak to chytlo druhý kvašení a nebude to dobrý. Po těch letech možná i ten tlak bude pryč, takže to nemusí zasyčet a bouchnout. Když k tomu čuchneš, neměl bys cejtit nic kyselýho, octovatýho nebo myšinu (starý mokrý fusekle).
Opatrně ochutnej, pokud Ti to nebude nepříjemný, tak tomu nic nebude. Jo a tenhle postup opakuj s každou flaškou, po těch rokách to může bejt co kus, to originál.
Kdyby to bylo pitelný, jen to nebylo chutný, pak se z toho dá udělat svařák.
Pokud toho nemáš 100 litrů, tak bych to nepálil a rozhodně bych to nepřidával do jinýho kvasu, maximálně tak do jablek.
Nebo to mezi svátkama nalož a přijeď, uděláme degustaci, báby si pokecaj a rozšíříme si obzory
Pokud to zasyčí nebo bouchne, tak to chytlo druhý kvašení a nebude to dobrý. Po těch letech možná i ten tlak bude pryč, takže to nemusí zasyčet a bouchnout. Když k tomu čuchneš, neměl bys cejtit nic kyselýho, octovatýho nebo myšinu (starý mokrý fusekle).
Opatrně ochutnej, pokud Ti to nebude nepříjemný, tak tomu nic nebude. Jo a tenhle postup opakuj s každou flaškou, po těch rokách to může bejt co kus, to originál.
Kdyby to bylo pitelný, jen to nebylo chutný, pak se z toho dá udělat svařák.
Pokud toho nemáš 100 litrů, tak bych to nepálil a rozhodně bych to nepřidával do jinýho kvasu, maximálně tak do jablek.
Nebo to mezi svátkama nalož a přijeď, uděláme degustaci, báby si pokecaj a rozšíříme si obzory
Re: Vinárna-stránka věnovaná výrobě a konzumaci vína
Dík za pozvání - připrav hóóódně toaletního hajzlpapíru.
"sleduj vizuálně, sluchově, přičichni - ochutnej" to je pěkný návod to můžu použít při operování se železem.
O vínu vím jen to že to prodávaj v Kaufhale a že to asi roste na takovej keříkách
Počká to na tebe až pojedeš okolo...
"sleduj vizuálně, sluchově, přičichni - ochutnej" to je pěkný návod to můžu použít při operování se železem.
O vínu vím jen to že to prodávaj v Kaufhale a že to asi roste na takovej keříkách
Počká to na tebe až pojedeš okolo...
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.
Re: Vinárna-stránka věnovaná výrobě a konzumaci vína
Jenicek uz som to par krat urobil, ze vino horsej kvality som pridal do ovocneho kvasu-vykvaseneho a spolu vypalil a palenka nebola celkom najlepsia ale vydatnost bola vacsia a na likery bohato dostacujuca s kvalitou . Ale jasne,ze do sipkoveho kvasu alebo hruskoveho ci marhuloveho by som to vino nepridal
Re: Vinárna-stránka věnovaná výrobě a konzumaci vína
Ak robíte z vína domáci destilát destilujete to jeden krát, alebo dvakrát?
Re: Vinárna-stránka věnovaná výrobě a konzumaci vína
Na klasickom,, pristroji ,, starsej koncepcie na Dvakrat a na novej kolone len raz
Re: Vinárna-stránka věnovaná výrobě a konzumaci vína
Nejsem až tak velký odborník ale víno v lahvích uložených na ležato nemůže nic být.A s tím pálením určitě dvakrát,jednou je blbost.V tomto už se vyznám lépe.
Re: Vinárna-stránka věnovaná výrobě a konzumaci vína
Vitex, ani v jednom co jsi rekl s Tebou nemůžu souhlasit. Víno přes korek dejchá, není problém, aby se zkazilo pokud k tomu jsou podmínky. A jak jsi přišel na to, že pálit jen jednou je blbost? To je podle mě každýho věc a jakej má aparát a jak to má vyzkoušený. Některý věci jdou udělat na soustruhu stejně jako na fréze a naopak.
Když to vypálíš jednou a nevoní Ti to, můžeš to vypálit i podruhý.
Nebo jako s tou vodkou v reklamě: "a destiléry, a destiléry, a destiléry a destiléry, a destiléry, a destiléry a destiléry, a destiléry, a destiléry....."
Když to vypálíš jednou a nevoní Ti to, můžeš to vypálit i podruhý.
Nebo jako s tou vodkou v reklamě: "a destiléry, a destiléry, a destiléry a destiléry, a destiléry, a destiléry a destiléry, a destiléry, a destiléry....."
Re: Vinárna-stránka věnovaná výrobě a konzumaci vína
Souhlasit nemusíš.Korek zalitý vínem vzduch nepropustí.No a pálení kořalky znám zpaměti a v tom Ti budu vždy oponovat.
Re: Vinárna-stránka věnovaná výrobě a konzumaci vína
To že to znáš zpaměti eště nic neznamená, Kolumbus když dojel do Ameriky, tak si na základě svejch znalostí taky myslel že je v Indii
Já znám zpaměti takovejch věcí, ale za některý bych ruku do vohně nedal
Škoda že teď moc nejezdim, stavil bych se u Tebe s koštem, konečně bysme se potkali osobně. Mám asi 5 produktů, kde bych moh udělat vzorek 1x a 2x, schválně co bys poznal. Mimochodem chutnals už někdy borůvku (ta teda nesmí opustit můj barák, ta není na export) nebo aronii ?
Já znám zpaměti takovejch věcí, ale za některý bych ruku do vohně nedal
Škoda že teď moc nejezdim, stavil bych se u Tebe s koštem, konečně bysme se potkali osobně. Mám asi 5 produktů, kde bych moh udělat vzorek 1x a 2x, schválně co bys poznal. Mimochodem chutnals už někdy borůvku (ta teda nesmí opustit můj barák, ta není na export) nebo aronii ?
Re: Vinárna-stránka věnovaná výrobě a konzumaci vína
To ovoce u nás neroste.Pouze srstky,moruše,ostružiny,maliny a podobnej sajrajt.Borůvek je na kořalku škoda.Nejvíce mě chutnaly maliny a nejhůř na tom byl angrešt.
Re: Vinárna-stránka věnovaná výrobě a konzumaci vína
Škoda byl Emil
Já taky ty borůvky netrhal. Škoda jen že v tomhle množství (200l) už asi nikdy nebudou
Mě zas by přišlo škoda malin.
Asi se shodnem, že každej máme svý vyzkoušený metódy a vzhledem ke vzájemný vzdálenosti si asi nikdy nepolezem do zelí
Já taky ty borůvky netrhal. Škoda jen že v tomhle množství (200l) už asi nikdy nebudou
Mě zas by přišlo škoda malin.
Asi se shodnem, že každej máme svý vyzkoušený metódy a vzhledem ke vzájemný vzdálenosti si asi nikdy nepolezem do zelí
Re: Vinárna-stránka věnovaná výrobě a konzumaci vína
Pri klasickom destilacnom pristroji-2D -na dvakrat ,ze dvojkotlove na prvykrat vydestilujes takzvany luter co nie je este vhodny na popijanie,ze Jenicek napis co je dobre uz po prvom destilovani na dvjkotlovom systeme
Re: Vinárna-stránka věnovaná výrobě a konzumaci vína
Tu dolu na jzhu sa páli 2x a potom sa to ešte púšťa cez ultrazvuk.