co sa vam zleho dneska pritrafilo

"U zastřeleného kozla"

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
mastnacek

Re: co sa vam zleho dneska pritrafilo

#10951 Nový příspěvek od mastnacek »

Vzadu na bubnu je obr tesneni. Myslim ze byla plnena moc z plna a tesneni nedolejhalo. A nebo uz proste netesni. Jeste jsem nekoukal jestli se da sehnat ND. Siemens. Myslel jsem ze me vodvezou. Tise doufam, ze k tomu dochazelo posledni dva roky kdy makala v garazi.

Tomas6

#10952 Nový příspěvek od Tomas6 »

Dneska mne vyhodili z emisí. Poprvé za těch 25 let co to dělám. Fabia HTP s plynem. Prej vadný katalyzátor. No co se dá dělat. 370tis km najeto, může bejt. Vyměním katalyzátor a šou jede dál. Ono toto všecko by nebylo ani tak zlého, jako chování technika na emisích. Víc namistrovaného a arogantního člověka jsem nezažil. Není to stanice kde běžné jezdím, tady akorát s LPG harapákem jednou za půl roku. To že ten chlap je kkt vím, ale že až takový..... Auto jsem tam nechával včera odpoledne, s tím že dneska dopoledne bude k odebrání. Dneska v 10 hod přišla SMS auto hotové a cena. S pozdravem autoplyn blablabla. O to větší překvapení přišlo v 15hod když jsem si pro auto přišel. Že vadný kat a bude ho potřeba vyměnit. Říkám ok, vyměním, zítra sjedu na technickou a pak vyměním. To že to neprošlo z něho vylezlo asi až po dvou minutách nějakého monologu a dohadování o tom proč to na STK neprojde. Když sem sa ho zeptal proč to neřekli nebo nenapsali zrovna v těch 10 hodin, že jsem mohl mít 5 hodin k dobru to nějak řešit, páč na STK se musí objednávat, auto má v neděli odjet do Prahy atd, že to je mu jedno a že jestli to chcu řešit rychle tak v Kelly mají ještě otevřeno .Tak já budu muset ráno narychlo vyměnit kat, blba přemluvit ať to ještě zítra naměří a s prosíkem na STK ať to nejpozděj v pátek udělají, páč objednaný su na zítra na 8. Přitom stačilo do té SMS napsat auto neprošlo vadný katalyzátor, cena s pozdravem....... Pro auto bych zajel hned, ve 13 hod bych měl nový katík, v 15 hod odpoledne bych ho přemlouval s nějakým všimným aby to znovu naměřil a ráno jsem mohl v klidu v 8hodin na STK.... A v pátek si v klidu dodělat zbylé věcí co musí být dokonce týdne hotové. Místo toho teď přemýšlím nad tím jestli su větší kokot já nebo on.....
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233

fikejz

#10953 Nový příspěvek od fikejz »

No on, protože takovéhle věci se fakt řeší hned a po telefonu je to vyřízené lépe než odesláním jedné předpřipravené SMS, která je navíc obsahově o kulovém. Asi bych se poohlédl, jestli je v rozumném dosahu někdo jiný, s kým je lepší dohoda.
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

Tomas6

#10954 Nový příspěvek od Tomas6 »

Bohužel není. Kdyby bylo jedu jinam. Všichni co na okolí měří emise nedělají plyn. A celé mi to nějak smrdí, páč to auto od poslední stk ujelo 12tis km a je to rok a půl. Při té poslední jsme byli někde u Prahy, tam ten technik prosil ať mu to tam.jeste dvě hoďky nechám, že na tom potřebuje naměřit další dvě auta. Když jsem se díval do minulého protokolu tak hodnoty špičkové. Úplně si nejsu jistý že by ten kat za těch pár tisíc km tak zhynul. Tím spíš že nesvítí ani kontrolka.... Mám sto chutí zajet ráno za klukem co mi měří všecky ostatní auta ať pichne sondu do výfuku a změří jestli je ten kat opravdu v háji.... Akorát zas zdržení no....

bratrH

#10955 Nový příspěvek od bratrH »

Tomas6 píše: stř říj 23, 2024 8:50 pm Dneska mne vyhodili z emisí. Poprvé za těch 25 let co to dělám. Fabia HTP s plynem. Prej vadný katalyzátor. No co se dá dělat. 370tis km najeto, může bejt. Vyměním katalyzátor a šou jede dál. Ono toto všecko by nebylo ani tak zlého, jako chování technika na emisích. Víc namistrovaného a arogantního člověka jsem nezažil. Není to stanice kde běžné jezdím, tady akorát s LPG harapákem jednou za půl roku. To že ten chlap je kkt vím, ale že až takový..... Auto jsem tam nechával včera odpoledne, s tím že dneska dopoledne bude k odebrání. Dneska v 10 hod přišla SMS auto hotové a cena. S pozdravem autoplyn blablabla. O to větší překvapení přišlo v 15hod když jsem si pro auto přišel. Že vadný kat a bude ho potřeba vyměnit. Říkám ok, vyměním, zítra sjedu na technickou a pak vyměním. To že to neprošlo z něho vylezlo asi až po dvou minutách nějakého monologu a dohadování o tom proč to na STK neprojde. Když sem sa ho zeptal proč to neřekli nebo nenapsali zrovna v těch 10 hodin, že jsem mohl mít 5 hodin k dobru to nějak řešit, páč na STK se musí objednávat, auto má v neděli odjet do Prahy atd, že to je mu jedno a že jestli to chcu řešit rychle tak v Kelly mají ještě otevřeno .Tak já budu muset ráno narychlo vyměnit kat, blba přemluvit ať to ještě zítra naměří a s prosíkem na STK ať to nejpozděj v pátek udělají, páč objednaný su na zítra na 8. Přitom stačilo do té SMS napsat auto neprošlo vadný katalyzátor, cena s pozdravem....... Pro auto bych zajel hned, ve 13 hod bych měl nový katík, v 15 hod odpoledne bych ho přemlouval s nějakým všimným aby to znovu naměřil a ráno jsem mohl v klidu v 8hodin na STK.... A v pátek si v klidu dodělat zbylé věcí co musí být dokonce týdne hotové. Místo toho teď přemýšlím nad tím jestli su větší kokot já nebo on.....
Aut na plyn jsem vlastnil 3 a po zkušenostech jsem dospěl k názoru,že na tom vůbec nic neušetříš...

oco13

#10956 Nový příspěvek od oco13 »

Tomaš - obetuj to zdržanie a uvidíš že kat je ok. Proste je to hajzel, ako presvedčený plynár takých poznám už pomerne dosť. Ak by som popisoval svoje trable s plynom na asi 20 "sporákoch" čo som doteraz mal tak tromfnem aj Otu. :smich:

Tomas6

#10957 Nový příspěvek od Tomas6 »

Bratrh myslíš? To auto má ujeto 370 tis km. Když by byla úspora 1kč na kilometr což plus mínus je, tak i kdyby ujel na plyn půlku tak uspořil 185tis kč. Zdá se ti to málo? A náklady? Montáž 25 tis, bomba stala desítku, nějaký ten servis oproti benzínu navíc kdyby 30.... Tak furt 120 tis zbývá. Furt málo?
Oco jenže mne tlačí čas. A co tím dokážu. To že je kokot ještě větší než jsem si myslel, ale když otevře kapotu a uvidí starý kat, tak naměří když bude chtít to stejné co dneska.....

fikejz

#10958 Nový příspěvek od fikejz »

Asi bych taky zvolil zdržení, a už vůbec s těmi informacemi cos napsal později.
Edit: a v průběhu měření bych rozmýšlel jak moc daleko je další emisní, kde dělají plyn. Zda mi nestojí za to jet třeba 50km tam a z5.
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

Čárls

#10959 Nový příspěvek od Čárls »

Jo jsou technický co jsou vyhlášený taky tam skoro nikdo nejezdí se strším autem neb to jsou kurvy Jedeš jinam tam auto zkouknou udělají co mají a auto bez problémů projde Jinde ti z auta malem vyskáčou všechny šrouby když to hodí na vytřásačku či válce a zkoušej brzdy urvou lanko od ruční co jsi tam dal cca pul roku před technickou nový
Já na technickou nejezdím dám automechanikovi a on projde co mu řeknu +to po čem se jde a jede na technickou Jo taky jel z technický a opravoval nebrzdilo zadní kolo jak mělo No to se muže stát a zbytek katalyzátor a pod muže se se stát že odejde ale to je u benzínu ne uplynu On ten dnešní benál stojí za ... a obzvlášť pokud natankuješ u pumpy někde v prdelákově kde tankují 3 auta za den
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

bratrH

#10960 Nový příspěvek od bratrH »

Tomas6 píše: stř říj 23, 2024 9:19 pm Bratrh myslíš? To auto má ujeto 370 tis km. Když by byla úspora 1kč na kilometr což plus mínus je, tak i kdyby ujel na plyn půlku tak uspořil 185tis kč. Zdá se ti to málo? A náklady? Montáž 25 tis, bomba stala desítku, nějaký ten servis oproti benzínu navíc kdyby 30.... Tak furt 120 tis zbývá. Furt málo?
Oco jenže mne tlačí čas. A co tím dokážu. To že je kokot ještě větší než jsem si myslel, ale když otevře kapotu a uvidí starý kat, tak naměří když bude chtít to stejné co dneska.....
Fabia kombi I výměna motoru a poté odvoz do vrakoviště,nová bomba ,ravize a td.Mně se to kurva nevyplatilo....

Čárls

#10961 Nový příspěvek od Čárls »

Pokud dáváš plyn tak většinou do novýho auta pokud najedeš aspoň30-40 tisíc ročně Minimum je tak těch 25 tisíc aspoň tak mi to říkal kamarád co nedal na plyn dopustit ale on byl obchodník co jezdil dnes a denně po republice
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

Joe66

#10962 Nový příspěvek od Joe66 »

Ak ides na stk s autom co ma lpg tak treba pol hodinu az hodinu jazdit na vysoke otacky len na benzine . Tak sa to vacsinou robi. Podobne ako napriklad na naftovych 2td fordoch s dpf filtrom kde tiez 8 z 10 aut neprejde pre emisie . A pritom staci naliat 2x wif a 2x cistic dpf do nadrze a jazdit 2hodiny na 3az4000 otacok a potom emisie v pohode . Katalizator ked je rozpadnuty tak to uz musi mat cez 400000km minimalne alebo lacna druhovyroba :jazyk:

Sadra17

#10963 Nový příspěvek od Sadra17 »

Tomas6 píše: stř říj 23, 2024 9:11 pm Bohužel není. Kdyby bylo jedu jinam. Všichni co na okolí měří emise nedělají plyn.
no vidíš a přitom og technika víme že to dělat můžou, stroje jsou stejný a metodika měření taky 8)
malej traktorista v malým traktoru

Tomas6

#10964 Nový příspěvek od Tomas6 »

Musí mít školení a oprávnění na měření LPG. To mi říkal ten co tam jezdíme, no už před časem. Ale zkusím se ho zeptat znovu proč to nedělají. Mohli by trochu ubrat hřebínku tomu dementovi. Jako už jsem dneska přemýšlel o tom že zajdu za starým ať koupí mašinu a budem dělat emise.

Tomas6

#10965 Nový příspěvek od Tomas6 »

Jinak dopadlo to. Auto je po STK. Ráno v 7 přivezli kat, v 9 byl na autě, v 10 jsem byl na emisích a v půl 12 jsem chodil po lince na STK a přemlouval techniky který to udělá. V půl druhé odpoledne to bylo hotové. Zítra to ještě trochu pucnu a v neděli to odjede do Prahy.

Odpovědět

Zpět na „Putyka“