Počasí II
Re: Počasí II
Jediné co zatím o počasí vím, to že vykukuje sluníčko. Dneska jsem měl budíka dřív. Už jsem po snídani společně s Haliusem. Posedím na míse a jdu pochrastit věci, nastartovat domádo, zapřáhnout malou kárku a valím do lesa. Tam bude jistě krásně! Měl jsem dělat takové pístní spešl tyče a poslali mi místo 28mm kulatiny 25 mm kulatinu. Pístní tyčovinu. Tak ve fabrice práce není. Musejí dodat správný průměr. Tak mám jiné zaměstnání. Už se do toho lesa těším!
Dobruška teď +14 ,ale má se počasí příští týden pokazit . Škoda, lepim polystyren a asi to do Vánoc zase nestihnu..
"Rider XE 70, MF70 - už nejsou jen VARI."
.................................................................
"Vari 2T-aktuální stroj "
.................................................................
"Vari 2T-aktuální stroj "
Tak po ránu to v lese foukalo docela studené. Po zdělání jedné soušky jsem postupně svlékl bundu. Pak mikynu. A zbyl v tryčku. Chvilku vylezlo sluníčko. Ale kolem poledne se zatáhlo. A když jsem pak jel dom trochu mrholilo. No a po neděli to bude stát za hovno! Posune se čas a to je pro mě hrob. Brzo tma a to už venku nic nestihnu.
Však máš "fabriku" doma. Tak neposouvej čas na budíku, ani na píchačkách a posuň čas na "provozních hodinách" (otevírací době) Napiš na vrata letní otevírací doba "8:00-" a zimní "7:00-" a máš vystaráno. Pro návštěvy bude hodina jiná, ale pro tebe to bude furt stejně.
Tady bylo celý den nebe zataženo ocelovou šedí. Aktuální teplota je necelých jedenáct stupňů a nespadla ani kapka.
Tady bylo celý den nebe zataženo ocelovou šedí. Aktuální teplota je necelých jedenáct stupňů a nespadla ani kapka.
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
Prší mě na práci
No tady se to zatím drží. Chci říznout nějaké dřevo pantatíkovi. Mám ho přikryté, suché.
Jinak zataženo jen to spadnout. Kolik je stupňů nevím. Teď jsem vstal a meteostanice na ničním stolku ukazuje 11,3°C. Uvidím, až vylezu ven. Že bych mohl vytáhnout ,,mobilní dílnu" co jsme tuhle vyštrachali z kontejneru? Je 3x3m to by nad cirkulku stačilo.
Jinak zataženo jen to spadnout. Kolik je stupňů nevím. Teď jsem vstal a meteostanice na ničním stolku ukazuje 11,3°C. Uvidím, až vylezu ven. Že bych mohl vytáhnout ,,mobilní dílnu" co jsme tuhle vyštrachali z kontejneru? Je 3x3m to by nad cirkulku stačilo.
Obloha šedivá od obzoru k obzoru, deset stupňů, bezvětří a bez deště - ideální počasí na venkovní práci.
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Taky tak akorád momentálně nejni co venku dělat Nic nanosil sem domu dříví z venku a odpoledne zas zatopím asi pujdem s Elfinou na procházku do lesa pro něco k večeři
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Ráno docela teplo, pak začalo mrholit. Nevlídno. Dušičkové počasí...
"Pokud nám vládnou špatní lidé, nemůžeme čekat lepší časy..."
-
to je ta výhoda podzimních hub.je chladno,už nejsou mouchy a komáři. není větší zmar najít v létě mladý hříbky a už jsou prolezlý až k hlavě... modrák tak nečervaví..
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí
Tak elfina se hárá to s ní do lesa je pak na mašli ale zkusil sem to došli sme na pulku cesty a postavila si hlavu dem domu já dál nejdu Tak holt bude buřt na pánvi s cibulkou hořčicí a sejrem + brambor Buřt a vše ostatní na kostičky Lžice sádla pak cibulka a buřt opéc okořenít Dvě lžíce plnotučný hořčice Pohonit po pánvi a nakonec ementál a rovnou z panve s chlebem Bašta chudejch línejch duchodců
15°a mlhavo Zvičina má vrch v mracích či oparu Na chvilku vylezlo sluníčko
15°a mlhavo Zvičina má vrch v mracích či oparu Na chvilku vylezlo sluníčko
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Tady se vyjasnilo, od východu je jasno. Na západě jsou mraky protrhané a svítí z skrz ně sluníčko. Třináct stupňů.
-
klimatické změny.auto nestačilo na poskytnutí bezpečí.tragedie... https://www.novinky.cz/clanek/zahranicn ... e-40495422
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí
Celý týden stabilní počasí ráno 5 až 7°C, přes den okolo deseti až čtrnácti stupňů. Převážně zataženo párkrát se trochu vyjasnilo, hlavně ve čtvrtek. V noci na středu maličko sprchlo- 0,4mm. Prostě normální začátek listopadu.
Nejvíc škody lidé natropí na místním mikroklimatu tím, že staví velká města, velké přehrady, velká logistická centra, velké průmyslové zóny, odlesňují najednou velké plochy lesů... Na globální klima mají zhruba stejný vliv, jako mravenci na vedle mraveniště tekoucí potok.
Nejvíc škody lidé natropí na místním mikroklimatu tím, že staví velká města, velké přehrady, velká logistická centra, velké průmyslové zóny, odlesňují najednou velké plochy lesů... Na globální klima mají zhruba stejný vliv, jako mravenci na vedle mraveniště tekoucí potok.