CO DNES NA OBED II
Re: CO DNES NA OBED II
Jardo Pívo v přímo v pivovaře a venku je ex rozdíl Měl sem taky tu čest Krakonoše ochutnat prohnaný přes filtry v z lahve a přímo nabraný z kadě co mělo jit zrovna na stáčení
Nebe a dudy
Nebe a dudy
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Re: CO DNES NA OBED II
Zásadní problém letního pití přímo z tanku je teplota ve sklepě. Člověk pak vyleze ven a dostane od Slunce strašlivou ránu...
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
Re: CO DNES NA OBED II
Dávno roků jsme s kámošem chodil v K. Hoře do pivovaru, on tam měl kámoše na sudárně. V širém okolí se čepovala jen K. Hora tenkrát. Když bylo něco jiného, bylo to mimořádně. A tady v pivovaru nám ten klučina podal litrovej plecháček a šli jsme dolů za ,,sládečkem" k tankům. Sládeček to byla přezdívka. Nepamatuju si toho kluka nikdy střízlivýho. No a tam oni měli ,,svoje" pivo. Přeháněli si ho po tankách, aby jim to nevytočili třeba do sudů. Byl to nefiltrovanej kvasničák. To se pilo jako med! Po natočení to nemělo takovou tu pěnu jako ve Švejkovi, ale dobrý. Dali jsme dva tři plecháčky a tradá do fabryky. Někde u začátku plotu fabryky jsme si to už vykračovali! Tam nám to vystouplo akorát do palice!
Jo to je dávno, pivovar prodali Hajnekenům i se značkou Dačický a ti to za rok zavřeli a zlikvidovali technologii. Teď tam někde vaří znova už jen Kurnohorské, četl jsem někde, že je to kopie toho původního Dačického, ale kdepak, je to uplně jiný pivo. 12 byla tenkrát sladká a po více pivech zrádná a druhej den hučelo v palici jak v ůle!
Jinak jsme chodívali v Kralicích do malé hospody na pivo z firmy s klukama. A ten hostnskej přezdívaný ,,Hotel" ten to pivo jenom hejčkal! Aď točil K. Horu, Bernarda, Kácov. Lepší chtné pivo uměli málokde. Tlačil to vzduchem. On to pivo taky pil a tak si to hejčkal. Tam jsme něco přepili! S tou pěnou, kroužkovala a dopil pivo a pěny skoro stále stejná vrstva. Jo to byly časy! Všechny tyhle prťavý putyčky jsou zavřený. V širém okolí ani jedna tahle vesnická není.
Jo to je dávno, pivovar prodali Hajnekenům i se značkou Dačický a ti to za rok zavřeli a zlikvidovali technologii. Teď tam někde vaří znova už jen Kurnohorské, četl jsem někde, že je to kopie toho původního Dačického, ale kdepak, je to uplně jiný pivo. 12 byla tenkrát sladká a po více pivech zrádná a druhej den hučelo v palici jak v ůle!
Jinak jsme chodívali v Kralicích do malé hospody na pivo z firmy s klukama. A ten hostnskej přezdívaný ,,Hotel" ten to pivo jenom hejčkal! Aď točil K. Horu, Bernarda, Kácov. Lepší chtné pivo uměli málokde. Tlačil to vzduchem. On to pivo taky pil a tak si to hejčkal. Tam jsme něco přepili! S tou pěnou, kroužkovala a dopil pivo a pěny skoro stále stejná vrstva. Jo to byly časy! Všechny tyhle prťavý putyčky jsou zavřený. V širém okolí ani jedna tahle vesnická není.
Re: CO DNES NA OBED II
Dnes domácí zabijačková
Ta vakuovačka je super, sekaná je výborná, jak čerstvá
Loni touto dobou jen v sáčku a už měla pachuť.
Ta vakuovačka je super, sekaná je výborná, jak čerstvá
Loni touto dobou jen v sáčku a už měla pachuť.
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.
TATRA NEZNÁ BRATRA
TATRA NEZNÁ BRATRA
Re: CO DNES NA OBED II
Dnes jsem uvařil kotlík,zhruba do kýble.Podával jsem jej v kulatém chlebu a sklidil veliký úspěch.Fotečku dám až ze zítřejšího nášupu.
Re: CO DNES NA OBED II
Králičí zadní podvozky na smetaně (svíčková a knedl Zejtra přijede vzácná navštěva tchán s tchýní dcerkiy a budou kurřízky
Já už kuřecí nemužu ani cejtit asi si dám opečenej lanšmíd ať se stará třeba vztekne
Já už kuřecí nemužu ani cejtit asi si dám opečenej lanšmíd ať se stará třeba vztekne
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Re: CO DNES NA OBED II
Zítra jsem sama doma, tak si vařím pusinkovou polífku.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: CO DNES NA OBED II
...
Pečený bôčik, dusená kapusta, domáci kledník...
Uff ledva sa hýbem
,,,,
Ale zalejem to bernardom 10-tkou a bude dobre
Pečený bôčik, dusená kapusta, domáci kledník...
Uff ledva sa hýbem
,,,,
Ale zalejem to bernardom 10-tkou a bude dobre
Re: CO DNES NA OBED II
Pečený vepřový a zelé s bramborem
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Re: CO DNES NA OBED II
Celej týden samý dobroty a dnes k večeři bude růžičková kapusta z vlastní zahrádky.+ příslušenství.Už se těším.
Re: CO DNES NA OBED II
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.
TATRA NEZNÁ BRATRA
TATRA NEZNÁ BRATRA
Re: CO DNES NA OBED II
No a dnes nějaký Tschechien sajrajt v motorestu
Už se těším domů na
Už se těším domů na
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.
TATRA NEZNÁ BRATRA
TATRA NEZNÁ BRATRA
Re: CO DNES NA OBED II
Dnes z prdele polívka a loštická dobrota.To zas bude mít manželka radost.
Re: CO DNES NA OBED II
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.
TATRA NEZNÁ BRATRA
TATRA NEZNÁ BRATRA