Politika, neshody, atd. VI

"U zastřeleného kozla"

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
vitex

Re: Politika, neshody, atd. VI

#1741 Nový příspěvek od vitex »

bourač píše: ned úno 19, 2023 2:26 pm ale no tak děti, myslet dopředu je dobrý ale vzpomeňte co bylo před 12 lety. Tušil tehdy někdo co se bude dnes dít?
Jedno je jistý študujte korán. :shock:
Hoši,bourač to s Vámi myslí dobře.Studujte korán,ale vše pěkně popořádku:Nejdříve Bibli,poté Kapitál a na závěr Korán.Dá se to zvládnou v krátkém termínu tak do roku 2123.Tak na to máte sto let.Pak se tady zase můžete hádat o kravinách a sprostě si nadávat. :smich:

bourač

#1742 Nový příspěvek od bourač »

:) Víťo vrtám už 50 let, ale ten hadr neznám. :-/ Ale vyvrtám cokoli i bez něj. :D
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.

Dáva

#1743 Nový příspěvek od Dáva »

Konečně budu moct mít 4 manželky které nebudou emancipované a budou mě jen hýčkat. A já budu sekat jednoho haranta za druhým a budu chodit pro podporu na úřad to bude ráj na zemi. A na to kozí a ovčí maso si hold zvyknu.😛

fikejz

#1744 Nový příspěvek od fikejz »

Já mám skopový rád, Když se to umí udělat ( a ta moja to umí) je to bašta 8)
Co se týká výměnných battery packů tak z těch sešlo, kvůli složitosti připojení. Není to jen o kontaktech pro silovou elektriku, pro sledování stavu baterie, její teploty... ale i o napojení vyhřívání a chlazení baterie k těmto rozvodům vozidla.
Na zázračný baterie věřím skoro stejně pevně jako na jediného boha jenž panuje nade vším. ;-) Vodíkový článek je podobný, z fyzikálního hlediska, nesmysl. Takže jediné co mě napadá že zbývá je syntetické palivo do fosilů. Udělá se papírové "čáry máry fuk a abraka dabra" nové fosily emisní třídy E7 (případně E8) se "poupraví" a výrobce prohlásí, že jejich motory jsou konstruované na syntetické palivo a na nic jiného by nejely... A samozřejmě všechno to bude jaksepatří drahý!

Edit: co se týče elektromobilu a diferenciálu je to jak kde. Takový Eniaq má jestli to nepletu a není to obráceně vepředu jeden motor, který žene přes "jednorychlostní převodovku" a diferenciál obě přední kola. Zadní kola mají každé svůj elektromotor, čímž je to vozidlo 4x4.
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

JARDY

#1745 Nový příspěvek od JARDY »

Ještě to promysli ,než si zvykneš a sníš bez problémů kozu ,žádné pivo ani likéry ,tak budeš mít na krku 4 starý báby,harantům nebudeš rozumět a ovce ti budou bečet za barákem. :)
Až se jaro zeptá...no a co že už je,prostě nestíhám

jean

#1746 Nový příspěvek od jean »

Páni, neviem, ako vám, ale mne súčasné špičkové akumulátory prídu dosť zázračné. Dá sa to nabíjať prúdom 10-100C, vybíjať prúdom 10-100C a vydrží to >10 000 cyklov. To je na celú životnosť majiteľa a nie auta. Keby to konečne malo nižšiu cenu, tak je to perfektné. Ja osobne jazdím 95% jázd do 100km. Nabíjať mám kde. Takže keby bol na trhu el. voz s cenou fosila, ja mám vybrané. Lenže aktuálne je cena stále tak 1,5-2x vyššia a to je nezmysel.
Problém je, že ekofanatici a debilní politici to chcú tlačiť každému, aj tomu, čo denne točí Praha - Brno, aj tomu, čo býva na 12. poschodí v paneláku. U nás býva nejaký šialenec, čo nabíja 2 elektromobily predlžovačkou, ktorú spúšťa z balkona bytovky :smich:

fikejz

#1747 Nový příspěvek od fikejz »

Zázračné nebo ne, jedno je jisté - energetické hustotě a rychlosti doplňování klasických pohonných hmot nesahají ani po kotníky.
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

jean

#1748 Nový příspěvek od jean »

Tak o tom je zbytočné sa baviť, lebo jediné úložisko výdatnejšie ako chemické zdroje je atom. Zas dám príklad moje podmienky - mne je úplne jedno, že auto sa musí nabíjať 8h, lebo v noci spím. Ale to je zase o tom, čo tvrdím stále, všetky OZ sú fajn, keď sa použíjú tam, kde sú pre ne vhodné podmienky. Plošné zavádzanie je cesta do pekel.

Shrek

#1749 Nový příspěvek od Shrek »

Shrek píše: čtv úno 16, 2023 9:59 pm
zetör píše: čtv úno 16, 2023 7:32 am No je to fakt strašný všude samej nácek😄
https://youtube.com/shorts/Ji4U7HYcsyc?feature=share :-/ :-/ :vysmech: :vysmech: :vysmech:
https://youtu.be/0xZ6SKfqV_0 porad nic?
Kazdy vi co delam, jen se to nesmi psat v podpisu. V kolonce povolani je to snad v poradku, pokud ne, tak kolonku z duvodu zbytecnosti odstranit.
O cenach prodavanych veci nediskutuji.
roztrhnisikusnuhakem zavinac gmail.com

creative

#1750 Nový příspěvek od creative »

Shreku, ty jsi osel.

creative

#1751 Nový příspěvek od creative »

JARDY píše: ned úno 19, 2023 2:58 pm Pokrok nezastavíš ,jinak by jsme pořád řídili koně nebo přikládali pod kotlem. Věřím na nějaké revoluční baterie a za deset let se fosilům budem jenom smát. :)
Přesně tak to je. Kdyby to k ničemu nebylo, tak by to nikdo neprosazoval. Každopádně dnes se už smějeme jak jsme na montážích za sebou tahali prodlužovačky a dnes všecko vrtáš, klepeš, boucháš akučkama s obrovskou výdrží a z motání prodlužek a hledání antoníčků máš pupínky.

JARDY

#1752 Nový příspěvek od JARDY »

Takový Eniaq má jestli to nepletu a není to obráceně vepředu jeden motor, který žene přes "jednorychlostní převodovku" a diferenciál obě přední kola. Zadní kola mají každé svůj elektromotor, čímž je to vozidlo 4x4.... tvl fakt složitý
Nabíjet baterku u nás nepřipadá v úvahu. Nejblíž k baráku 15 metrů,tam jsem už neparkoval 5 let,stojí tam nepřetržitě vraky. 'Nezaparkuješ projedeš kilometr jednosměrku a začneš znova.Ještě že od dubna chata ,tam by se to nabíjelo. :)

Fizz

#1753 Nový příspěvek od Fizz »

Tak dáš do kufra centrálu a nabíješ to kdekoliv... :321:
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23

fikejz

#1754 Nový příspěvek od fikejz »

Osmihodinový nabíjení by mi nijak nevadilo, taky v noci spím a to co se za tu dobu nabije na mé běžný ježdění stačí. Problém ovšem brzy bude v ceně nočního proudu, takže by to teoreticky řešilo nabíjení přes den ze solárů. Jenže to jsem v práci. Pak už jedině nabíjet ze solárů baterie doma a z nich teprve nabíjet ty v elektromobilu. Nebo mít ty elektrovehikly dva. Samý od pohledu ekologický a i jinak rozumný řešení :vysmech:

JARDY

#1755 Nový příspěvek od JARDY »

Už si viděl kufr elektrokočárku za 200 papírů? Tvl žádný,možná tak na povinou výbavu. :)

Odpovědět

Zpět na „Putyka“