potro 60fvg
-
potro 60fvg
motor: škoda favorit
převodovka : škoda favorit
rozvodka na napravy: lada niva
napravy:zadní v3s
předni obal uaz,diferak a poloosy naboje včetně kloubu škada favorit
řízení: orsta průtok oleje 10l/min
hydraulika : průtok oleje 20l/min
celková delka: 2.75m
rozvor: 1.55m
celková šírka 1.55m
šiřka na středy kol 1.25m
vaha asi +- 1500kg
převodovka : škoda favorit
rozvodka na napravy: lada niva
napravy:zadní v3s
předni obal uaz,diferak a poloosy naboje včetně kloubu škada favorit
řízení: orsta průtok oleje 10l/min
hydraulika : průtok oleje 20l/min
celková delka: 2.75m
rozvor: 1.55m
celková šírka 1.55m
šiřka na středy kol 1.25m
vaha asi +- 1500kg
- josip
Re: potro 60fvg
tak ta naprava by ma zaujimala ako sa ti podarilo nabastlit diferak s fava do toho obalu daj nejake foto
-
foto nebude v době kdy jsem to dělal tak jsem to nevyfotil a rozdělavat to nehodlam
asi tak:
hružka a věnec jsou z uazu. Diferak sem k tomu přišrouboval bez soustruhu se neobejdeš no a pak už je to jednoduchy poloosy jsou origo neskracovaný obal jsem teda musel zkratit a klouby jsou schovany v ty kouly a naboje z uazu jsem vyndal a dal jsem tam naboje udělany na míru na ložiska a unašeč z favorita disky jsou asi ze staré oktavky
asi tak:
hružka a věnec jsou z uazu. Diferak sem k tomu přišrouboval bez soustruhu se neobejdeš no a pak už je to jednoduchy poloosy jsou origo neskracovaný obal jsem teda musel zkratit a klouby jsou schovany v ty kouly a naboje z uazu jsem vyndal a dal jsem tam naboje udělany na míru na ložiska a unašeč z favorita disky jsou asi ze staré oktavky
pěkný ale ze značkou na zadu bych moc neprovokoval
Schopný autor tvoří,neschopný poučuje
- Milhauss
- Kontaktovat uživatele:
Pěkné 4X4,naviják,radlice,co víc se přát
-
je pravda že už jsem fíky jednou potkal na silnici ale měl jsem kliku byly rozumný koukaly na druhou stranu tak jsem koukal radči taky
jakou??zdeněk 1 píše:pěkný ale ze značkou na zadu bych moc neprovokoval
John Deere is my life
Statní poznávací značku a ještě i z technickou a smradyjymbo píše:jakou??zdeněk 1 píše:pěkný ale ze značkou na zadu bych moc neprovokoval
Schopný autor tvoří,neschopný poučuje
-
dobry den stavím doma traktor a chci tam dát motor a převodovku z favorita ale nevím jal spojit převodovku se zadní nápravou. prosím o radu popřípadě o nějaké foto předem děkuji jirka
Zdarec, takhle to chystám taky, dif u fakoše zavařím a jednu poloosu přivedu do zadní nápravy, bude potom k dispozici 5 rzchlostí. Podle převodu zadní nápravy bude max, +- 35, a na jedničku to jezdí pomalu (akurát na polní práce).vlkosovice píše:dobry den stavím doma traktor a chci tam dát motor a převodovku z favorita ale nevím jal spojit převodovku se zadní nápravou. prosím o radu popřípadě o nějaké foto předem děkuji jirka
-
tak ja tam kdysi měl jenom favorita se zavařenym difem když jsem ještě měl 4x2 vlastně ted je to taky tak ta přidavna z nivy je upravena na průchozi jsem udělal ještě jeden vyvod co je na zadni napravu 1:1 a na předni je tam 1,2:1 pravě kuli tomu jsem ji tam dal že mě krasně vyrovna otačky na přední napravu jinač jsem stim byl moooooooc spokojenej 5 rychlosti stačí bohatě a jak píšete jede to neco přes 30 a jednička je na orbu a dolesa uplně supr mam už to asi tak 5 let a uplně bez problemu a že to nešetřim stačí vytahnou z nohavice poloosu napojit ji na zadni napravu je to jednoduchy a hlavně spolehlivy
-
prosím co mám zavařit na tom difererencialu aby to fungovalo nějake foto nebo radu děkuji jirka
-
tak foto opravdu nemam a rozebírat to nebudu
musiš rozpulit motor od převodovky a pak rozpulit převodovku jo ještě musiš vydat nohavice a to udělaš tak že je zatlačíš do vnitř a vytahneš ven někdy to jde pěkně a někdy se jim moc nechce vyndaš celej dif to je jednoduchy ty nohavice tam spatky strčiš do difu aby si vystředil planetova kola no apak to stačí zavařit planetova kola se satelitama a celim obalem difu on je teda asi z ocelolitiny takže to neni moc svařitelny běžnyma elektrodama ale to drzej hlavne ty satelity a jak řikam neměl jsem stim nikdy žadnej problem no a pak zas opačnym postupem složíš jo a co by to chtělo oklepat řadně strusku aby se pak nedostala mezi ozubena kola a až budeš spojovat převodovku do hromady dej si pozor musiš tam navlic vydličku na spatečku a to jde docela blbě jinak hodně štěsti a držim palce chce to trpělivost případně nějakych dotazu klidně piš rad pomůžu kolegoj traktorkařoj
musiš rozpulit motor od převodovky a pak rozpulit převodovku jo ještě musiš vydat nohavice a to udělaš tak že je zatlačíš do vnitř a vytahneš ven někdy to jde pěkně a někdy se jim moc nechce vyndaš celej dif to je jednoduchy ty nohavice tam spatky strčiš do difu aby si vystředil planetova kola no apak to stačí zavařit planetova kola se satelitama a celim obalem difu on je teda asi z ocelolitiny takže to neni moc svařitelny běžnyma elektrodama ale to drzej hlavne ty satelity a jak řikam neměl jsem stim nikdy žadnej problem no a pak zas opačnym postupem složíš jo a co by to chtělo oklepat řadně strusku aby se pak nedostala mezi ozubena kola a až budeš spojovat převodovku do hromady dej si pozor musiš tam navlic vydličku na spatečku a to jde docela blbě jinak hodně štěsti a držim palce chce to trpělivost případně nějakych dotazu klidně piš rad pomůžu kolegoj traktorkařoj
-
zdravím mam otázku jak jste udělal řazení a z čeho jirka
-
je to všechno vlastní vyroba se to pokusim nafotit to bude vubec nejlepší k pochopení