Ondras83 - traktor
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ondras83 - traktor
aby to nevypadalo, ze se nic nedeje, tak se deje kazdej den makame odpoledne po praci s traktorem az do noci...za tu dobu se objevilo par zavad...vsechno je jen rozbity, zatim jsem neobjevil zadnou konstrukcni chybu coz je dobre...
zavady: musim seridit spojku, pri odvozu hliny od bagru mi prasknul sroub na vypinaci pacce na pritlacaku, tak jsem tahal prevodovku ven...od ty doby jsem nejak nemel cas to seridit, takze se musi hodne slapat, jinak nevypina...
dalsi vec je, ze odeslo relatko na spinani el.mag. spojky hydr. cerpadla...to neresim, proste jsem zapojil novy a za 3 minutky jsem jel dal (vyuzil jsem relatko, ktery ma spinat pracovni svitilny - ktery jsem jeste nezapojil )
co je trosku pruser je, ze mi dneska pri rozvozu drcenyho betonu pod zaklady zacalo tyct cerpadlo kolem hridele...jen v nejakych situacich, takze ho sezenu a vymenim...no a na hydraulice je jeste zavada, ze sakne druhej rozvadec na nakladac...zezacatku to jen rosilo a lepil se na to prach, ted, jak to pracuje cely odpoledne a uz se hodne ohreje olej, tak uz to kape na blatnik...zatim neresim...no a musim vymenit olejovej filtr...jak se nezvysi tlak na hydraulickym cerpadle, tak neproudi olej pres zpatecku do nadrze...jestli to nepomuze, filtr vyradim a bude to chodit bez nej, zapojim to proste primo do nadrze (tatovi to maka 25 let bez filtru a na hydraulice nemel nikdy problem krome jedny praskly hadice)...
no...aby to nevypadalo, ze to odvezlo 3 kolecka hliny, tak jsem nakladacem udelal skryvku na barak, coz je plocha 10x15m v hloubce asi 30cm, potom jsem s tim hrnul na hromadu 70kubiku hliny, ktera se vybagrovala ze zakladu, uklidilo to celou plochu kolem zakladu, aby nepadala hlina do betonu...no a dneska jsem rozvozil v lopate 9tun drcenyho betou na dno zakladu...takze pomocnik k nezaplaceni a zavady, ktery se objevily vyresim a na traktor se nezlobim
dneska mi polaci privezli plechovou garaz na parcelu a ten jeden to porad oblejzal a chtel to koupit nastesti nepripada v uvahu
budou fotky
zavady: musim seridit spojku, pri odvozu hliny od bagru mi prasknul sroub na vypinaci pacce na pritlacaku, tak jsem tahal prevodovku ven...od ty doby jsem nejak nemel cas to seridit, takze se musi hodne slapat, jinak nevypina...
dalsi vec je, ze odeslo relatko na spinani el.mag. spojky hydr. cerpadla...to neresim, proste jsem zapojil novy a za 3 minutky jsem jel dal (vyuzil jsem relatko, ktery ma spinat pracovni svitilny - ktery jsem jeste nezapojil )
co je trosku pruser je, ze mi dneska pri rozvozu drcenyho betonu pod zaklady zacalo tyct cerpadlo kolem hridele...jen v nejakych situacich, takze ho sezenu a vymenim...no a na hydraulice je jeste zavada, ze sakne druhej rozvadec na nakladac...zezacatku to jen rosilo a lepil se na to prach, ted, jak to pracuje cely odpoledne a uz se hodne ohreje olej, tak uz to kape na blatnik...zatim neresim...no a musim vymenit olejovej filtr...jak se nezvysi tlak na hydraulickym cerpadle, tak neproudi olej pres zpatecku do nadrze...jestli to nepomuze, filtr vyradim a bude to chodit bez nej, zapojim to proste primo do nadrze (tatovi to maka 25 let bez filtru a na hydraulice nemel nikdy problem krome jedny praskly hadice)...
no...aby to nevypadalo, ze to odvezlo 3 kolecka hliny, tak jsem nakladacem udelal skryvku na barak, coz je plocha 10x15m v hloubce asi 30cm, potom jsem s tim hrnul na hromadu 70kubiku hliny, ktera se vybagrovala ze zakladu, uklidilo to celou plochu kolem zakladu, aby nepadala hlina do betonu...no a dneska jsem rozvozil v lopate 9tun drcenyho betou na dno zakladu...takze pomocnik k nezaplaceni a zavady, ktery se objevily vyresim a na traktor se nezlobim
dneska mi polaci privezli plechovou garaz na parcelu a ten jeden to porad oblejzal a chtel to koupit nastesti nepripada v uvahu
budou fotky
, to cerpadlo, vymeň len gufero,,, nuc ine to nieje
Tiez mi tak tieklo vymenil som gufero a je to
A daj tam dvojbrite
Tiez mi tak tieklo vymenil som gufero a je to
A daj tam dvojbrite
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
no musim to prohlidnout, ale prave myslim, ze mam v pameti, ze to tady nejde, protoze unasec, co je na hrideli je nalisovanej nebo je to jeden kus (unasec, na kterej se dava remenice)...ted presne nevim, mam doma jedno nefunkcni, ale nechal jsem si ho, abych mohl udelat pripadnou rozboru a sborku a hledat problemy, tak ho rozhodim a mozna pujde vytahnout cela hridel ven
nebo proste na vrakaci koupim cely jiny cepradlo a bude...dneska uz to nestoji svet
nebo proste na vrakaci koupim cely jiny cepradlo a bude...dneska uz to nestoji svet
aha, ty tam nemaš klasiku čerpadlo
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
tak jsem vcera pri desti nemakal na baraku, ale udelal jsem drzaky na blatniky na traktor...na novy a poradny nemam cas ani material, takze jsem porovna, posvarel a povyztuzoval ty stary...ted uz mam oba dva predni blatniky na traktoru a nemam z toho nahace jsou teda tak divne skloneny, ale to vim jen ja ...celak se zase osvedcil, je to perfektni hever
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
tak jsme dneska zalili zaklady muj prvni barak, tak mam z toho radost
nejvetsi pomocnik, kterej tam byl semnou kazdej den a odmakal spoustu prace a usetril spoustu sil je asi jasnej jak bude cas, dodam nejaky fotecky
nejvetsi pomocnik, kterej tam byl semnou kazdej den a odmakal spoustu prace a usetril spoustu sil je asi jasnej jak bude cas, dodam nejaky fotecky
- workoholik
Nech sa ti aj naďalej darí. A hlavne zdravie slúži. Lebo dom dá zabrať.
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
no tak zdravi by slouzit melo, je mi 26, tak zatim nepocitam s nejakou velkou zavaznou neschopnosti ...ikdyz jak jsem zavazel kusy betonu, co melo jit do zakladu, tak jsem si cvaknul nehet na prstu mezi dva betonovy sloupky...ale i s tim jsem to vsechno vzladnul
davam do kupy fotky, tak snad uz neco dodam
davam do kupy fotky, tak snad uz neco dodam
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Hlavne bacha na chrbat. Lebo jak si to raz nacnes uz to nikdy nebude ok.
A nezabudaj nevies dna ani hodiny kedy umries. Mal som spoluziacku a umrela na ihrisku pri telocviku nemala ani 15r.
A nezabudaj nevies dna ani hodiny kedy umries. Mal som spoluziacku a umrela na ihrisku pri telocviku nemala ani 15r.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
vim vim ale zatim se necejtim jako 60 letej deda ...a chrbat uz mam nacatej, proto jsem delal trkator, celni nakladac, vidle na palety atd...Atlan píše:Hlavne bacha na chrbat. Lebo jak si to raz nacnes uz to nikdy nebude ok.
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
tak s traktorem stale makame ... tamhle navozit pisek, tamhle odtahnout michacku, tamhle nahrnout hlinu atd...
v mezicase, kdy jsem cekal na pocasi jsem spichnul zadni ram...jeste tam budou svetla, trojuhelnik atd, ale k tomu jsem se jeste nedostal...
no a dost se resi rostouci trava, tak uz mi to taky zacalo (sekam po odpolednach na obci - vybaveni je obecni, diky sikovnemu starostovi a EU dotacim to uz ma konecne nejakou uroven a trosku to utika )
v mezicase, kdy jsem cekal na pocasi jsem spichnul zadni ram...jeste tam budou svetla, trojuhelnik atd, ale k tomu jsem se jeste nedostal...
no a dost se resi rostouci trava, tak uz mi to taky zacalo (sekam po odpolednach na obci - vybaveni je obecni, diky sikovnemu starostovi a EU dotacim to uz ma konecne nejakou uroven a trosku to utika )
...za ten rám