MEKEFALK
- bastardtraktor
No já se bagøíkem živim.Pepa.cz píše:Radlice ve pøedu musí mít ale jestli jsi nìkdy bágroval tak radlice pøi bagrování se dává do zádu to proto aby jsi mohl koukat do výkopu to neni jenom muj názor
Když je traktorbagr, tak má radlici v pøedu a je to daný.
Když jde o pásáka, jak si dá radlici asi dozadu, ale nemusí, zálží co dìlá to je jasný.
Ale mì šlo o to, že tenhle jinak moc pìknej stroj o kterém je toto téma, nemá ani radlici, ani opìrnou lištu, ani žádný podpìry a za pár dní takhle oddìlá kola, ložiska a nejspíš i vyèeše diferák - jestli by s tím fakt chtìl bagrovat, jak ukazuje na tìch stránkách.
A tu metr dlouhou a metr širokou betonovou SKRUŽ - jak ukazuje, že dává do výkopu - tak to mu neveøim ani náhodou - s tou velikou skruží hne i ta malá staøièká ruka na V3Sce takhle na maximálnì dlouhý vyložení jen tak tak.
ooooooooooooo
-
S tou radlici u koloveho nebo pasoveho bagru se neda jednoznacne rict, ze pri bagrovani musi byt vzdy vzadu, aby bylo videt do vykopu. Zalezi na praci, ktera se dela. Urcite kdo nekdy bagroval se setkal s tim, ze bylo potreba strhnout treba jen ornici. Takze si pri teto cinnosti take jiste vsiml, ze si k bagru prihrabava spoustu hliny. A aby ji mohl nabrat, musi si zase kousek popojet ..... ale, kdyz si bagr otoci tak, aby mel radlici proti lopate - tim muze tuto hlinu vybrat vsechnu, aniz by se musel pohnout.
- bastardtraktor
Vùbec netuím, z èeho soudíš, že jsem napsal, že zradlice má bejt na té stranì, kde se bagruje.Pepa.cz píše:Radlice ve pøedu musí mít ale jestli jsi nìkdy bágroval tak radlice pøi bagrování se dává do zádu to proto aby jsi mohl koukat do výkopu to neni jenom muj názorbastardtraktor píše:Tak tohle mi málem uniklo - našel mi to google a zavedl mì naše stránky.
Jako domadìl to moc neberu - spíše jako designovou studii.
O funkènosti pro lehèí práce nemám sice pochyb, ale taky to muselo stát hafo penìz. Ta bouda, ovládání Joystickama - tomu asi padnul za obì nìjaký strší pásový minibagr.
Že by nevydržely nápravy z LandRovera transport naloženého døeva, co se na to vejde se nebojím. Horší už je , ja pøedvádí na tìch stránkách práci s ramenem a hlavnì když na to dá podkop. Dìlat s podkopem bez podpìr a pøední lišty èi radlice, které to nemé je jednak sebevražda a zadalší tímhle odrovná ty nápravy za pár dní skuteèného bagrování.
Nejen nápryvy , ale vyèeše tak i talíø.
Jinak to ale zaøazuji na Hard disk
do složky Traktory domácí výroby - Švédsko.
Ze Švédska mám jen
-dva starožitné domadìly a
-nìjaké pøekopávky z Volva na døevoplyn.
Tohle bude aspoò nìco.
Proste si myslim, že tomu stroji chybí podpìry a radlice. Aby ti to bylo jasné tak radìji znova.
Radlice má být na protilehlém konci než podkop a na stranì podkopu mají být podpìry.
Nemusípodpìry být u pásového stroje, ale i ten má na jednom konci radlici .
ooooooooooooo
Tu skruž já dám svým podkopen do výkopu jako prd to si myslim že není problém. A pokd jde o zapatkování tak kolové bagry mají lžíci a v 90 pro. jí dávají dopøedu do výkopu a také D112 má jenom patky a ty nemusí používat .bastardtraktor píše:No já se bagøíkem živim.Pepa.cz píše:Radlice ve pøedu musí mít ale jestli jsi nìkdy bágroval tak radlice pøi bagrování se dává do zádu to proto aby jsi mohl koukat do výkopu to neni jenom muj názor
Když jde o pásáka, jak si dá radlici asi dozadu, ale nemusí, zálží co dìlá to je jasný.
Ale mì šlo o to, že tenhle jinak moc pìknej stroj o kterém je toto téma, nemá ani radlici, ani opìrnou lištu, ani žádný podpìry a za pár dní takhle oddìlá kola, ložiska a nejspíš i vyèeše diferák - jestli by s tím fakt chtìl bagrovat, jak ukazuje na tìch stránkách.
A tu metr dlouhou a metr širokou betonovou SKRUŽ - jak ukazuje, že dává do výkopu - tak to mu neveøim ani náhodou - s tou velikou skruží hne i ta malá staøièká ruka na V3Sce takhle na maximálnì dlouhý vyložení jen tak tak.
- bastardtraktor
Tak to jsi postavil super strojbibos píše:Tu skruž já dám svým podkopen do výkopu jako prd to si myslim že není problém. A pokd jde o zapatkování tak kolové bagry mají lžíci a v 90 pro. jí dávají dopøedu do výkopu a také D112 má jenom patky a ty nemusí používat .bastardtraktor píše:No já se bagøíkem živim.Pepa.cz píše:Radlice ve pøedu musí mít ale jestli jsi nìkdy bágroval tak radlice pøi bagrování se dává do zádu to proto aby jsi mohl koukat do výkopu to neni jenom muj názor
Dìlával jsem se svým bagøíkem s vrtaøema - šel jsem po nich a dìlal jsem zhlaví vrtù a skruž jsem nikdy neukládal já, ale dìli to rukou na V3Sce a na dlouhý vyložení mìla co dìlat.
Mám tam zadní nápravu Carrao kterou dìlali pro nìjaký slovenský kimunální náklaïáèek a jen obèas - vyjímeènì - jsem dìlal bez podpìr, kde se nevešly a vyèesal s asi tim diff. Mám ten strojek 10 let a už to nikdy dìlat nebudu. Oprava stála majlant a dnes už bych talíø s hruškou tøeba ani nesehnal. Takže dycky - dycinky s podpìrama.
ooooooooooooo
Re: MEKEFALK
Videa na youtbe - http://www.youtube.com/user/mekefalk#p/u/37/Kp_4i4CQydE
-
Ať už je to domaděl nebo třeba z větší zámečnické dílny, stejně to obdivuji kolik času a - v tomto případě hodně- peněz je někdo ochotný dát do svého nápadu, vize. Tento je dotažený do konce. Vypadá velmi dobře a svou práci si jistě odvede. A po zkouknutí videa můžu za sebe (jako za hajného) říct víc takových to malých strojů v lese. Rozhodně lepší než nějaké velké hovado. Ale má to samozřejmě velké ALE, je to drahý. Když by to za den udělalo třeba ve dvojkách 5 m3? tak by jeden kubík nedělal za 200,- ale za 600,- a tam už veškeré šetrné cítění s lesem jde stranou a v popředí je jednoznačně ekonomika.
Od pohledu soudím že takovou vyvážečku si nikdo nedělal na palivo domů ale do práce, nebo na prodej.
Od pohledu soudím že takovou vyvážečku si nikdo nedělal na palivo domů ale do práce, nebo na prodej.
A čo tento typ, nie je taký výkonný, ale zase ekologický http://www.youtube.com/watch?v=9nDbOROx1AA
Starý, dobrý je to stroj, som rád že mám traktor môj.
-
Ty jo... tak to přes zimu možná vyrobím prckovi. Už jsem přemýšlel nad bagrem - jak je trojnožka s malým podkopem, ale mít na konci kleště to mě nenapadlo. A bude to stylovější.winch píše:A čo tento typ, nie je taký výkonný, ale zase ekologický http://www.youtube.com/watch?v=9nDbOROx1AA
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Tak tohle je velmi zajímavej stroj. Pomineme debaty o tom zda použité komponenty vydrží nebo ne (podle mě ano - a stroj podle těch stránek slouží už minimálně 5 let). Ty podpěry nebo radličky bych asi taky radši dal, už kvůli stabilitě, i když asi s tím problém nemá .
Když jsem zkoumal jeden z pdf dokumentů co tam jsou ke stažení, zjistil jsem, že ten stroj má stejné komponenty hydropohonu pojezdu, které mám připravené na můj stroj (čerpadlo A4VG a hydromotor A6VM), a už jsem se s nima setkal i v jiných (i továrně vyráběných) strojích, takže jsem se jen utvrdil v tom, že se asi jedná o kvalitní komponenty . Tak snad budou dobře sloužit i mě .
Tenhle stroj je velmi inspirující, ale já bych pro takovýto stroj asi neměl dostatečné využití, aby se mi vyplatilo ho postavit. Pochopitelně bych ani omylem neudělal takhle krásnej design ani tak kvalitní zpracování a ani použité součásti bych "nezaplatil". Když říkám postavil takový stroj, myslím spíš takovou koncepci stroje než stroj jako takový), ale líbí se mi moc
Když jsem zkoumal jeden z pdf dokumentů co tam jsou ke stažení, zjistil jsem, že ten stroj má stejné komponenty hydropohonu pojezdu, které mám připravené na můj stroj (čerpadlo A4VG a hydromotor A6VM), a už jsem se s nima setkal i v jiných (i továrně vyráběných) strojích, takže jsem se jen utvrdil v tom, že se asi jedná o kvalitní komponenty . Tak snad budou dobře sloužit i mě .
Tenhle stroj je velmi inspirující, ale já bych pro takovýto stroj asi neměl dostatečné využití, aby se mi vyplatilo ho postavit. Pochopitelně bych ani omylem neudělal takhle krásnej design ani tak kvalitní zpracování a ani použité součásti bych "nezaplatil". Když říkám postavil takový stroj, myslím spíš takovou koncepci stroje než stroj jako takový), ale líbí se mi moc
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
Farming Simulator a další hry levně
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
Farming Simulator a další hry levně