Domácí švestkovou, nebo jiné ovoce
Moderátor: Mikro
Re: Domácí švestkovou, nebo jiné ovoce
Práve že neviem či nerez alebo meď či miešadlo alebo dvojplášť . Objemovo stačí celkom malá tak na 20 - 30l , nech sa mladý hrajká.
Ja sám som nikdy nepálil a ani to nepijem.
Ja sám som nikdy nepálil a ani to nepijem.
Re: Domácí švestkovou, nebo jiné ovoce
Do zahraničí možno vyvézt..
https://www.kovodel.cz/kategorie/male-palenice-25-200-l
https://www.kovodel.cz/kategorie/male-palenice-25-200-l
Re: Domácí švestkovou, nebo jiné ovoce
Ked mala 20az 30litre tak to kup 20litrovu hlinikovu kanvicu na mlieko .A dorob uzaver + dalsi sud s vodou a do neho vlozis medeneho hada ,ze chladic. A mas za par drobnych a mlady sa moze ucit. Kanvicu mozes ohrievat na plynaku alebo propan butane-horaku .Alebo elektrickou spiralou a termostatom. Variaci je vela
Re: Domácí švestkovou, nebo jiné ovoce
No tak zrovna v týhle kombinaci hrozí připálení kvasu a chce to jistou zkušenost.
Když už bys to takhle dělal, tak tu mlíkárenskou konev dej do brutaru s vodou a top v brutaru. Okolo konve to musíš zatěsnit (hadry, koberec, na míru udělaná poklička).
Ideální je, pokud máš konev velkou stejně jako kvasný nádoby, aby to byla jedna dávka.
Když už bys to takhle dělal, tak tu mlíkárenskou konev dej do brutaru s vodou a top v brutaru. Okolo konve to musíš zatěsnit (hadry, koberec, na míru udělaná poklička).
Ideální je, pokud máš konev velkou stejně jako kvasný nádoby, aby to byla jedna dávka.
Re: Domácí švestkovou, nebo jiné ovoce
Když kvasíš ve 120l nebo 200l sudech asi bys nechtěl mít pro domácí pálení adekvátně velký aparát. U těch v objemu pár desítek litrů je to ovšem něco jiného.
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
Re: Domácí švestkovou, nebo jiné ovoce
Jasný, logicky obráceně to není problém, uděláš to na víckrát. Blbý je, pokud máš kotel na 30l a kvasíš třeba ve 40l.
Re: Domácí švestkovou, nebo jiné ovoce
Práve preto aby som nemusel miešať a riskovať pripalenie pozerám po dvojplašťovych
Re: Domácí švestkovou, nebo jiné ovoce
V kanvici od mlieka keby si na plynaku-sporaku pomali ohrieval tak sa ti urcite nepripali. Na zaciatok by ti to stacilo .Aspon by si sa naucil . A do 20litrovej nalejes 15litre kvasu .A ked nieco pokazis tak skoda nie je velka ako keby si odfajcil 150litre kvasu. A stoji to prd drobne ked sa chces ucit aleby mlady sa chce ucit
Re: Domácí švestkovou, nebo jiné ovoce
Připálení se dá celkem lehce předejít tím, že vaříš jen čistou šťávu bez hmoty, kterou vylisuješ a scedíš přes plátýnko.
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
Re: Domácí švestkovou, nebo jiné ovoce
Hej to som teraz videl na YT.
Re: Domácí švestkovou, nebo jiné ovoce
Chlapi mám udělané míchadlo, primitivně na motorek ze stěračů Š-120 a první várku vždycky míchám od začátku až dokonce. Kotel mám z nerez KEGu, na tom měděný klobouk, měděná trubka a měděný chladič.
P.S. I v dvouplášťovém kotli se dá připálit kvas.
P.S. I v dvouplášťovém kotli se dá připálit kvas.