Zaseknutí celého internetu při prohlížení fora - opakovaně

problémy, návrhy apod.

Moderátor: rezis

Zpráva
Autor
Terablick
Kontaktovat uživatele:

Re: Zaseknutí celého internetu při prohlížení fora - opakova

#16 Nový příspěvek od Terablick »

Tak třeba já mám dvoujádro (C2D, @4GHz, WC), a "uživil" bych i čtyřjádro (ideálně i7), nebo i vícejádro :). Hlavní vytížení jsou hry - na procesor hlavně ArmA (jsem členem klanu, betatester atd), protože dost i těch nejnovějších her potřebuje sice relativně silnou grafiku, ale spokojí se i se slabším procesorem - ArmA ale ne, pak Photoshop, Pinnacle (práce s rozsáhlým videem - neni neobvyklé, že dělám najednou s víc jak 20GB), atd. Amiga by to fakt nedala, nebo by to chroupala pár let, ale je pravda, že dost věcí se dá dělat i na dost starým a slabým HW. Lidi podléhaj módě a reklamě. A taky tak trochu podvědomě soutěží kdo má lepší počítač, aniž by se zamysleli nad tim, že jediný na co to reálně používaj je webovej prohlížeč a přehrávání písniček a filmů :). Ostatně přítelkyně dodneška úplně v pohodě funguje na Opteronu 148 :). A i já jsem si ještě před pár lety vystačil s A64 4200+ :). Vlastně až právě ArmA mě donutila k upgrade, a zatim mi C2D stačí na cokoliv co dělám. Neoslní, ale zvládne to v pohodě ;-). Grafiku jsem už měnil 2x, RAM nedávno taky, spíš pro radost - měl jsem "jen" 4GB A koupil jsem za super peníze 16GB kit kvalitních DDR3 :), ale CPU zatim stačí (i když nepopírám, že už dlouho pokukuju po i7, ale protože mě nic netlačí, je to spíš výhled do budoucna...) Ale pro víc bych reálně opravdu využití neměl :). Dobře nastavený a chlazený i7 zvládá bez potíží server i pro 120 hráčů ArmA2, takže neni důvod jít někam dál...
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

Farming Simulator a další hry levně

Codza

#17 Nový příspěvek od Codza »

Vůbec nevím co tak z 99,9% znamenají ty různé zkratky a výrazy ohledně pc co tady používáte - kdyby toto forum nebylo tak pc skoro nepotřebuji - ale sere mňa když 10 minut datluju nějaký delší příspěvek jak teď do zážitků z vojny a po odeslání naráz nejsu přihlášen a všechno je pryč.
Je chyba u mně či kde? Kratší příspěvky a fotky třebas opakovaně zvládnu ale znovu něco těch třeba 10 minut klepat 1 -2 prsty a nebýt si jistý výsledkem je nad moje síly.

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#18 Nový příspěvek od Terablick »

Doporučím ti před odesláním příspěvku si myší (levým tlačítkem - držet a táhout myší přes text, pak pustit) označit celej text co jsi napsal, a zkopírovat (pravým tlačítkem nad označeným textem - z menu vyber "kopírovat", nebo prostě po označení textu stiskni najednou klávesy CTRL + C) do "schránky" Windows, případně uložit do poznámkového bloku (otevři novej prázdnej list poznámkového bloku, a pravým tlačítkem myši - z menu vyber vložit, nebo stiskni současně CTRL + V) :).
Proč se ti to odhlašuje netuším, mě ne. Bývalo to tu kdysi běžné, ale už je to hodně dlouho... Možná bych zkusil vymazat cookies (kdyžtak poradím postup co a jak, ale musíš mi - třeba do SZ - napsat jakej používáš prohlížeč atd :)), nebo zkus jinej prohlížeč. Samozřejmě je potřeba povolit ukládání cookies, jinak si "server" "nepamatuje" tvoje údaje :). Záměrně píšu server a záměrně obě slova v uvozovkách, i když cookies se ukládají do tvého PC a server jako takovej si tvoje údaje ukládá už při registraci, ale protože neni potřeba ti objasňovat detaily jak to funguje, prostě to ber takhle :). No a cookies se někdy (laicky řečeno) "rozbijou", a nejsnazší "oprava" je smazat cookies toho daného serveru (nebo všechny, ale někde pak můžou "chybět"), a on si při dalším přihlášení uloží nové :) Jinak když se ti tohle stane, nic nedělej, otevři si další záložku (panel nebo třeba okno) prohlížeče, přihlas se, a v tom kde jsi to odeslal dej (o jeden krok) zpět (šipka vlevo někde nahoře v prohlížeči, nebo stiskni klávesu backspace), a příspěvek by tam mohl možná zůstat napsanej. Dáš znova odeslat (ale musíš se v tom jiném okně/panelu/záložce nejprve přihlásit), a mělo by to být OK :) Pokud se tě to zeptá, jestli chceš znovu odeslat data (nebo cokoliv podobného, dej ANO (nebo OK) - to je právě ten text co jsi napsal :).

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

zelenac

#19 Nový příspěvek od zelenac »

Codza píše:Vůbec nevím co tak z 99,9% znamenají ty různé zkratky a výrazy ohledně pc co tady používáte - kdyby toto forum nebylo tak pc skoro nepotřebuji - ale sere mňa když 10 minut datluju nějaký delší příspěvek jak teď do zážitků z vojny a po odeslání naráz nejsu přihlášen a všechno je pryč.
Je chyba u mně či kde? Kratší příspěvky a fotky třebas opakovaně zvládnu ale znovu něco těch třeba 10 minut klepat 1 -2 prsty a nebýt si jistý výsledkem je nad moje síly.
Ja som na tom presne tak isto a teraz,ked som precital Terablickov prisvevok som z toho uz uplne v prdeli.

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#20 Nový příspěvek od Terablick »

Tak si ho čti pomalu postupně a dělej to podle toho. Nebo mi taky napiš co máš za Windows a za prohlížeč internetu a dáme to do kupy :). Ale teď jdu chystat auto a pojedu pryč, takže tu budu až někdy odpoledne, nebo k večeru :(

chobotek

#21 Nový příspěvek od chobotek »

No, Terablick, šlo by to vybrat i jednodušeji. Ctrl-A označí všechen text.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#22 Nový příspěvek od Terablick »

Jenže taky všechno okolo, pokud se nepoužije správně ;-).

chobotek

#23 Nový příspěvek od chobotek »

Pokud je fokus v editboxu, tak se vybere jen napsaný text. A to během psaní zprávy zaručeně je.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#24 Nový příspěvek od Terablick »

No jasný, ale tak evidentně autor dotazu neni příliš zkušený, tak jsem se chtěl vyhnout možným komplikacím ;-). Myš je jistota, i když zdlouhavější... :-/

Odpovědět

Zpět na „Problémy s fórem“